26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pogledajte spisak: Ove namirnice su od danas jeftinije

Izvor: Pixabay, ilustracija

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 2

Pogledajte spisak: Ove namirnice su od danas jeftinije

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma objavilo je spiskove antiinflacionih korpi za šest maloprodajnih lanaca koji su se do sada priključili akciji Stop inflaciji.

Riječ je o kompanijama Voli, Mercator, Laković, Domaća trgovina (Aroma, City, Conto), Franca i Megapromet.

U okviru početka kampanje Stop inflaciji, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović sjutra će obići maloprodajne objekte u Podgorici i razgovarati sa predstavnicima trgovačkih lanaca i potrošačima.

Antiinflaciona korpa formirana je na način da sadrži najmanje po jedan artikal iz svake od 25 vrsta dogovorenih proizvoda.

Izbor konkretnog artikla iz definisane vrste proizvoda vrši sam trgovac i formira cijenu u skladu sa prethodno postignutim dogovorom sa Ministarstvom. Trgovačka marža u maloprodaji ne treba da bude iznad pet odsto, dok je trgovačka marža u veleprodaji takođe limitirana na pet odsto.

Trgovac je u obavezi da vodi evidenciju o vrstama, cijenama i zaračunatim maržama na pojedinačne artikle koji ulaze u strukturu antiinflacione korpe i na zahtjev Ministarstva iste dostavi na uvid.

Svi trgovci imaju mogućnost da prošire listu proizvoda koji ulaze u sastav antiinflacione kopre, formiraju cijene prema postignutom dogovoru i o tome vode adekvatnu evidenciju, ali trgovac ne može skraćivati listu proizvoda.

Trgovac može mijenjati artikle u okviru iste vrste proizvoda u zavisnosti od raspoloživosti i zaliha, na mjesečnom nivou.

Trgovci će artikle obilježavati na poseban način, a Ministarstvo će obezbijediti odgovarajuću promotivnu kampanju trgovaca koji pristupe ovom sistemu snižavanja cijena.

Predviđeno je da nove, snižene cijene, u skladu sa dogovorom o antiinflacionoj korpi, stupe na snagu danas i traju do kraja aprila, nakon čega će akcija biti produžena do 1. juna, sa mogućnošću zamjene artikala.

Antiinflaciona korpa - IDEA

.

Antiinflaciona korpa - HDL Laković


Antiinflaciona korpa - VOLI


Antiinflaciona korpa - Mega promet


Antiinflaciona korpa - Franca

Antiinflaciona korpa - Aroma

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR