34 °

max 34 ° / min 22 °

Nedjelja

23.06.

34° / 22°

Ponedjeljak

24.06.

31° / 20°

Utorak

25.06.

31° / 20°

Srijeda

26.06.

33° / 22°

Četvrtak

27.06.

30° / 20°

Petak

28.06.

31° / 20°

Subota

29.06.

32° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MERT: Odlazak See Dance festivala neće uticati na rekordnu sezonu

Ekonomija

Comments 0

MERT: Odlazak See Dance festivala neće uticati na rekordnu sezonu

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Odlazak Sea Dance festivala neće uticati na rekordnu turističku sezonu u Crnoj Gori, poručili su iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Ministarstvo je, kako su kazali njegovi predstavnici, još prošle godine saopštilo da je država limitirana zakonskim mogućnostima kada je u pitanju finansijska pomoć festivalu Sea Dance.

"Zakon o kontroli državne pomoći, u skladu sa evropskim standardima, propisuje da Vlada u okviru takozvane 'de minimis' pomoći može da opredijeli maksimalno 200 hiljada EUR podrške u okviru tri godine, što je iznos pomoći koju je EXIT kao organizator Sea Dance-a već dobio 2021", objasnili su iz Ministarstva.

Na to je, kako podsjećaju, tada ukazala i Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) na sastanku sa predstavnicima Vlade i organizatorima festivala, gdje je predočeno da bi nova pomoć bila u domenu krivične odgovornosti.

"Agencija je ovih dana pokrenula i ispitni postupak, kako bi utvrdila usklađenost potencijalne državne pomoći Sea dance-u", rekli su iz Ministarstva.

Iz tog resora su naveli da o namjeri države da se ovaj projekat podrži najbolje govori podatak da je Vlada, zajedno sa Opštinom Budva i lokalnom turističkom organizacijom, od 2014. godine, kada je Sea Dance počeo da se održava u Crnoj Gori, izdvojila više od 4,3 miliona EUR za pomoć festivalu.

"Uprkos želji da nastavimo da podržavamo ovakve i slične manifestacije, ističemo da je to moguće jedino u skladu sa crnogorskim zakonima. Kada je u pitanju predstojeća ljetnja turistička sezona, vjerujemo da će ona donijeti rekordne rezultate uz činjenicu da su najavljeni brojni drugi muzički događaji koji će upotpuniti kulturno-zabavnu ponudu Crne Gore", zaključili su iz Ministarstva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR