14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CUP: Potrebno uspostavljanje novog socijalnog dijaloga

Ekonomija

Comments 0

CUP: Potrebno uspostavljanje novog socijalnog dijaloga

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Crnogorskog udruženja poslodavaca ukazali su na neophodnost uspostavljanja Socijalnog dijaloga u Crnoj Gori koji je dugo vremena marginalizovan i stavljen po strani.

"Obzirom da su svi politički učesnici svoje programe temeljili na obećanjima socijalnog karaktera, ohrabrujemo sve buduće konstituente vlasti da odmah nakon formiranja nove Vlade uspostave inkluzivni Socijalni dijalog i drugačiji pristup saradnji izmedju Vlade, poslodavaca i sindikata, afirmišići pristup da samo jaka privreda omogućava jaku socijalnu državu.

Crnogorsko udruženje poslodavca kao najače udruženje privrede, vjeruje da će nova vlada imati dovoljno demokratskog kapaciteta i volje da pokrene stvarni a ne simulirani socijalni dijalog, na opšte dobro čitave zajednice, jer nas očekuju  izvjesne socio-ekonomske reforme", navode u saopštenju.

Posebno pozdravljaju dobronamjerne političke subjekte koji afirmativno gledaju na uspostavljanje novog socijalnog dijaloga, zasnovanog na reprezentativnim predstavnicima vlasti, sindikata i poslodavaca.

"Crna Gora treba da radi, stvara i razgovara, zato i poručujemo „Radom do boljitka, dijalogom do naprekta“", zaključuju u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR