19 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić i Friden potpisali Sporazum koji bi trebalo da donese benefite i Crnoj Gori i Luksemburgu

Ekonomija

Comments 0

Spajić i Friden potpisali Sporazum koji bi trebalo da donese benefite i Crnoj Gori i Luksemburgu

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastao se sa predsjednikom Vlade Luksemburga Lukom Fridenom u okviru zvanične posjete toj zemlji.

Kako je saopšteno iz Spajićevog kabineta, tom prilikom potpisan je i Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Crne Gore i Luksemburga, koji bi trebalo da donese benefite za obje zemlje.

Tokom sastanka je poručeno da Crna Gora može računati na veliku podršku Luksemburga u evropskim integracijama.

Navodi se da je Friden istakao izuzetne rezultate ostvarene od formiranja 44. Vlade, koji su pravi pokazatelj posvećenosti izvršne vlasti i parlamenta da Crna Gora postane dio velike EU porodice.

"Cilj nam je da pokušamo da predstavimo kompanijama iz Luksemburga sav potencijal Crne Gore. Zbog toga je i potpisani Sporazum od velike važnosti, jer omogućava lakše poslovanje", istakao je Friden.

U tom kontekstu je ocijenjeno da postoji dosta prostora za veće investicije u sektorima energetike, turizma i bankarstva.

Konstatovano je da tu poseban značaj mogu imati redovni ekonomsko-investicioni forumi, kao i posjete ekonomskih delegacija iz Crne Gore, zemlji koja ima najveći BDP po glavi stanovnika u EU.

"Saradnja sa teritorijalno malim zemljama, posebno onima koje su uspješne poput Luksemburga, može donijeti puno benefita Crnoj Gori, naročito ako koristimo vaše iskustvo u važnim procesima", kazao je Spajić Fridenu.

Predsjednik Vlade Crne Gore je izrazio zadovoljstvo što je brojna crnogorska iseljenička zajednica dobro integrisana i predstavlja koristan dio luksemburškog društva, ali ujedno čuva i promoviše crnogorski identitet, tradiciju i kulturu u srcu Evrope, navode iz Vlade. 

Razmatrana je i mogućnost ponovog otvaranja avio-linije na relaciji Luksemburg – Podgorica, koja je posebno važna za dijasporu, ali i veći dolazak turista iz Luksemburga. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR