27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konjević: Privreda posluje u izazovnim okolnostima, poslodavci žele jasna pravila i efikasniju javnu upravu

Ekonomija

Comments 1

Konjević: Privreda posluje u izazovnim okolnostima, poslodavci žele jasna pravila i efikasniju javnu upravu

Autor: Antena M

  • Viber

Poslodavci žele jasna pravila igre, žele da stvaraju vrijednost i ovoj državi plaćaju poreze i tako finansiraju njene javne usluge. Ta činjenica nam daje za pravo da možemo da tražimo od Vlade jedan efikasniji način javne uprave, kazao je generalni sekretar Crnogorskog udruženju poslodavaca Raško Konjević.

”Dosta je izazova i problema u privredi, koje se mogu predvidjeti, posebno u okolnostima koje smo imali, a koji su poremećaji globalnih razmjera. Počev od pandemije Kovida i rata ozbiljnih razmjera u Evropi, Kada sve to stavite u kontekst male otvorena ekonomije i privrednih subjekata koji u njoj posluju, sigurno da je to puno izazova. U kontekst političkih okolnosti u kojima da imate treću vladu koja se bira što bi moglo da ukaže i na neku vrstu nedovoljne političke stabilnosti. Kada uzmete u obzir cio taj kontekst jasno vam je i da privreda u okolnostima koji su vrlo izazovni. Privreda želi da ima političku stablnost, da ima pravila koja su ista za sve i stimulativan poslovni ambijent. Svjesni smo da sve ove okolnosti ne zavise jednim dijelom od Vlade ali ima dosta stvari koje možemo unaprijediti “, kazao je Konjević u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV.

Privreda i poslodavci, njih više stotina članova koji generišu preko tri milijardi prometa i zapošljavaju desetine hiljata radnika, navodi Konjević.

”Želimo da budemo partneri i Vladi i sindikatima. Želimo kroz socijalni dijalog da dolazimo do onih rješenja koji će stvarati bolje uslove za privredu. Privredu nikako ne možemo u javnosti karakterisati kao nekoga ko izaziva negativne efekte, nego naprotiv, ona finansira sve javne poslove u Crnoj Gori. Nema niko treći koji puni budžet osim poslodavaca i građana. Dvije trećina radnika je zaposleno kod poslodavaca. Od kojih je preko 90 posto mikro i mlaih preduzeća. Koji su nevedljivi, ali koji plaćaju poreze i finansiraju one javne usluge “, kazao je Konjević.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mojaš

Ako se u privredu razumije kao u politiku,jao i radnicima i poslodavcima.