18 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LP Spajiću: CG od EU već dobila preko pola milijarde eura, od “prije mene ništa” obično bude “poslije mene potop”

Ekonomija

Comments 0

LP Spajiću: CG od EU već dobila preko pola milijarde eura, od “prije mene ništa” obično bude “poslije mene potop”

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora ne može u EU siromašna, ali isto tako ne može ni sa Vladom koja otvoreno govori neistine o notornim činjenicama i vodi politiku na temelju manipulacija i spinova, saopšteno je iz Liberalne partije.

"Izjava premijera Spajića da Crna Gora “decenijama nije dobijala nikakve grantove EU”, zastrašujuća je jer prvi čovjek Vlade očigledno uopšte ne zna šta se dešavalo i šta se dešava u zemlji koju vodi. Od ponašanja “država to sam ja” i “prije mene ništa” obično se brzo dođe do onoga “poslije mene potop”", navode iz LP.

Kako dodaju, istine radi, EU je za samo posljednjih deset godina uložila u Crnu Goru preko pola milijarde eura, pa se EU nameće kao najveći investitor u Crnu Goru, pa čudi kako je to promaklu premijeru Spajiću i njegovim finansijskim magovima.

"Za održiv razvoj države i ubrzan proces konačnog članstva u EU vrlo je važna institucionalna memorija, sistem koji je radio, radi i radiće u cilju razvoja države i društva bez obzira ko je premijer, zato odgovoran političar i državnik nastoji da inkorporira sve uspjehe svoje države u svoj rad a politikant da spali sve mostove i predstavi sebe kao ekskluzivnog spasitelja.

Crnoj Gori ne trebaju mesijanske politike već nacionalni konsenzus oko ubrzanih reformi koje će uvesti Crnu Goru u EU do kraja ove decenije, a ne čini se da je do sada ova Vlada mnogo uložila u taj cilj, osim retorički. Za takve iskorake potrebna je politička hrabrost ali i politička volja koja se teško može iskazati u čeličnom stisku moskovske i beograske ruke", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR