Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mujović: CANU da se uključi u rješavanje urgentnih pitanja iz energetike

Ekonomija

Comments 2

Mujović: CANU da se uključi u rješavanje urgentnih pitanja iz energetike

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, pozvao je Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti (CANU) da se uključi u rješavanje urgentnih pitanja koja se odnose na podjelu voda Bilećkog jezera, procese energetske tranzicije i razvoj elektroenergetskog sektora.

Mujović, koji je boravio u radnoj posjeti CANU, sastao se sa njenim, kao i sa predstavnicima Centra za energiju i ekologiju (ENEKO), i zatražio pomoć u rješavanju najvažnijih pitanja.

Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju CANU-a, istaknuto da je neophodna jaka institucionalna saradnja u kojoj bi CANU, kroz uključivanje eminentnih i relevantnijih ličnosti koje okuplja, bila aktivan učesnik u rješavanju postojećih problema iz oblasti energetike i ekologije, koji zahtijevaju stavove utemeljene prvenstveno na naučnim osnovama.

Predsjednik CANU-a, akademik Dragan K. Vukčević, ponudio je Mujoviću i saradnju na potencijalno budućem leksikografskom projektu CANU i izradi Leksikona inženjera Crne Gore.

„Dogovoreno je i potpisivanje Memoranduma o saradnji, kroz koji će se ojačati međusobne veze i definisati polja zajedničkog djelovanja, kao i nastupa u smislu organizovanja okruglih stolova i naučnih tribina na kojima bi se iznijeli naučni stavovi i poslala jasna poruka naučne zajednice o značajnim temama i aktuelnim problemima iz oblasti energetike i ekologije koji su u fokusu crnogorske javnosti“, zaključuje se u saopštenju. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Tužna CANU! Ovaj traži pomoć da se spašava EPCG, a on traži pare za Leksikon! Navika je čudo! Pare kaplju, ladovina, Leksikon se radi decenijama, kraj se ne nazire, ali zato CG ubrzano propada! Reklo bi se da većina čeka i živi za dan, kad će CANU postati SANU! Aferim!

chronicler

Hahaha, Mujović tražio pomoć za urgentna pitanja a Vukčević mu hoće pomoć za pisanje leksikona inženjera...koji je faktički već uradila Inženjerska komora. A crna CANU po svim pitanjima zalegla u travu danas kad je Crnoj Gori najteže.