22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković i Đeljošaj sa predstavnicima EBRD: Prioritetni infrastrukturni projekat za Crnu Goru je autoput

Ekonomija

Comments 1

Vuković i Đeljošaj sa predstavnicima EBRD: Prioritetni infrastrukturni projekat za Crnu Goru je autoput

Autor: Antena M

  • Viber

Predstavnici ministarstava finansija i ekonomskog razvoja i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) dogovorili su danas formiranje radne grupe u cilju što skorijeg osnivanja Kreditno-garantnog fonda (KGF).

Ministri finansija i ekonomskog razvoja, Novica Vuković i Nik Đeljošaj nastavili su, početkom godine započete razgovore, sa šefom kancelarije EBRD-a u Crnoj Gori, Ramonom Zakarijem o partnerstvu u formiranju KGF-a.

Vuković je zahvalio EBRD-u na kontinuiranoj podršci i odlučnosti, da kroz aktivno partnerstvo, doprinese ubrzanom ekonomskom rastu Crne Gore.

Đeljošaj je rekao da je namjera da se KGF što je prije moguće formira i da se time obezbijedi olakšan i uvećan pristup finansijskim sredstvima za privredu.

U ime EBRD, koji će biti partner u ovom projektu, Zakaria je pohvalio proaktivnost i napore Vlade na polju ubrzavanja zajedničkih aktivnosti, saopštivši da će EBRD omogućiti neophodnu tehničku, stručnu i materijalnu podršku.

Na sastanku je razgovarano i o stepenu realizacije aktuelnih projekata između Vlade i EBRD-a, predviđenih Zakonom o budžetu za ovu godinu, uz zajedničku ocjenu da prioritetni infrastrukturni projekat za Crnu Goru jeste auto-put.

Učesnici sastanka su ukazali i na važnost boljeg korišćenja energetskih kapaciteta iz obnovljivih izvora energije, kao i neophodnog ubrzanja zelene tranzicije

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Gle, ministar Vuković i ekipica prešli na stranu Jakova Nejakog? Prosto pa da i Dakin guverner zatancuje i eto ode Spajić u Singapur.