Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ambasador Srbije pozvan na razgovor u MVP CG: Teške optužbe na račun Đukanovića neprihvatljive

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Ambasador Srbije pozvan na razgovor u MVP CG: Teške optužbe na račun Đukanovića neprihvatljive Foto: Screenshot youtube

Ambasador Republike Srbije Zoran Bingulac pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zbog, kako je saopšteno iz tog resora, kontinuiranih, negativnih izjava državnih i drugih zvaničnika Srbije o unutrašnjim pitanjima naše države, koje su kulminirale izjavom člana Vlade Republike Srbije, ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

Skandal - Srpski ministar: Crnogorski režim zločinački

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, tom prilikom, državni sekretar ambasador Zoran Janković ocijenio je zabrinjavajućim i neprimjerenim izjave ministra u Vladi Republike Srbije, te prenio očekivanje da će se zvanični Beograd ograditi od pomenutih izjava.

„Teške kvalifikacije iznesene na račun Predsjednika Crne Gore neprihvatljive su, nijesu na liniji dobrosusjedskih odnosa i ne doprinose ukupnoj saradnji dvije države“, navedeno je u saopštenju. 

Takođe, ambasador Janković je, kako se navodi, ocijenio neprimjerenom intenzivnu i negativnu kampanju koja se neopravdano i bez argumenata vodi u Srbiji, povodom nacrta Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica Crne Gore.

Ostavi komentar

0/300