15 °

max 17 ° / min 8 °

Subota

04.04.

17° / 8°

Nedjelja

05.04.

18° / 12°

Ponedjeljak

06.04.

19° / 9°

Utorak

07.04.

20° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 6°

Četvrtak

09.04.

21° / 6°

Petak

10.04.

22° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MVP: Ministar-savjetnik Ambasade Srbije flagrantno krši pravila, preduzećemo mjere

Društvo

Comments 1

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

MVP: Ministar-savjetnik Ambasade Srbije flagrantno krši pravila, preduzećemo mjere

U djelovanju  ministra-savjetnika Ambasade Republike Srbije u Podgorici, stekli su se, i nepobitno utvrđeni, postupci kojima se flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobra vjera i dobra praksa u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je ranije danas da je Crna Gora zabranila prisustvo sastancima državnih organa i institucija otpravniku poslova Ambasade Srbije u Podgorici (Ljubiša Milanović) poslije čega je Srbija primjenila recipročne mjere prema „ličnosti broj dva“ crnogorske ambasade u Beogradu (ministar savjetnik Ana Ražnatović).

 "U otvorenoj i veoma korektnoj komunikaciji, uz obostrano razumijevanje, ambasador Republike Srbije je u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore precizno i detaljno obaviješten o karakteru ovih aktivnosti, kao i o odgovarajućim  mjerama koje će biti preduzete od strane crnogorskih organa", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Crna Gora se, kako je navedeno, u potpunosti pridržava odredbi Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i isto očekuje od svih diplomatskih predstavnika u našoj zemlji.

"Naša diplomatkinja u zvanju ministra savjetnika u Ambasadi Crne Gore u Beogradu ponaša se i djeluje primjereno i uzorno, poštujući sve standarde i uzuse Bečke konvencije, pa, osim, pukog reciprociteta, stvarnih motiva i razloga za preduzimanje mjera protiv nje nema", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Đoko Orlandić

U dilemi sam u vezi ponašanja Dačića prenma CG. Da li kao Hitlerov Ribentrop ili Staljinov Molotov. U suštini i jedno i drugo. Na neki način je najvaio Staljivnovo ponašanje prema ondašnjoj SFRJ. Napade na granicama i izazivanje unutrašnjih sukoba.