5 °

max 5 ° / min -1 °

Subota

16.01.

5° / -1°

Nedjelja

17.01.

2° / -2°

Ponedjeljak

18.01.

4° / -3°

Utorak

19.01.

6° / -3°

Srijeda

20.01.

6° / -1°

Četvrtak

21.01.

10° / 4°

Petak

22.01.

10° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gradonačelnik Cetinja: Napad na ljudski život nema opravdanje, počinioce privesti pravdi

Društvo

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Cetinja: Napad na ljudski život nema opravdanje, počinioce privesti pravdi

Zaštita ljudskog dostojanstva i prava na život, sloboda svijesti i kretanja, osnove su svakog demokratskog društva i nužni preduslovi da bilo koja zajednica napreduje, kazao je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan na zasjedanju lokalnog parlamenta na kojem se raspravalja o bezbjednosnoj situaciji u gradu.

"Izražavam duboko žaljenje zbog tragičnih događaja u kojima su stradali naši sugrađani. Osuđujem svaki vid nasilja i sile koji vode destabilizaciji javnog reda i mira, i ugrožavanju ljudskih života. Kao gradonačelnik i sugrađanin saosjećam sa porodicama nastradalih i još jednom upućujem izraze saučešća“, naveo je Kašćelan.

Prema njegovim riječima, napad na ljudski život nikada ne može imati opravdanje, jer je to vrijednost koja ne može biti nadoknađena.

"Nijedna riječ ili naš postupak danas u parlamentu ne može vratiti porodicama njihove sinove, očeve, braću. To je teret sa kojim svi mi moramo da živimo, ali i da tražimo da pravda bude zadovoljena i da počinioci ovih gnusnih djela budu dovedeni pravdi", rekao je gradonačelnik.

On je dodao da je obaveza lokalne uprave i odbornika da traže u ime onih kojih više nema da se započeti istražni i sudski procesi privedu kraju i da se porodicama ponudi bar takva satisfakcija, kada utjehe nema i ne može je biti. 

"Kao odgovorna lokalna uprava zahtijevamo od nadležnih policijskih službi da ulože maksimalne napore kako bi se slučajevi koji su uznemirili javnost adekvatno istražili i procesuirali. Razumijemo sva ograničenja sa kojima se suočavaju pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje i apelujemo na više instance da pomognu i podrže njihov rad. Lokalna uprava će, kao i do sada, pomagati OB Cetinje koliko je u njenoj moći", poručio je Kašćelan. 

On je apelovao na sve da se suzdrže "od teških riječi i povišenih emocija", jer situacija kojoj svjedočimo zahtijeva hladne glave i racionalne postupke.

"Molim sve koji imaju bilo kakva saznanja o nesrećnim događajima koji su zadesili naš grad da ih predoče istražnim organima, kako bismo i na taj način pomogli da se počinioci izvedu pred lice pravde. Mi koji smo sudbinu vezali za Cetinje nemamo rezervni grad, niti rezervne porodice. Naša djeca zaslužuju da žive i odrastaju u bezbjednom okruženju. To je sve što želimo i što tražimo da nam se obezbijedi", naveo je Kašćelan.

On smatra i da su današnja sjednica Skupštine Prijestonice i ocjene i stavovi koju će biti saopšteni, jasna poruka onima sa druge strane zakona da nijesu dobrodošli.

"Ujedno, kao predstavničko tijelo naroda, Skupština Prijestonice, je i najadekvatnije mjesto sa kojeg se moraju poslati poruke i onima koji se bave očuvanjem javnog reda i mira i bezbjednošću građana. Naš stav je jasan i nedvosmislen – želimo bezbjedan grad, imate našu podršku, dajte sve od sebe, pokažite dodatnu odgovornost", rekao je Kašćelan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR