6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brčvak odbio nominaciju: Trinaestojulska nagrada otišla je u prave ruke

Društvo

Tag Video
Comments 7

Brčvak odbio nominaciju: Trinaestojulska nagrada otišla je u prave ruke

Autor: Antena M

  • Viber

Veliki humanista Hajriz Brčvak obratio se javnosti povodom toga što se nije našao na listi kandidata za Trinaestojulsku nagradu.
 
“Ovih dana je bilo mnogo komentara oko Trinaestojulske nagrade i pitanja da li je trebalo da se nađem se trebao naći na listi kandidata i zašto nisam”, rekao je na početku obraćanja ovaj veliki humanista.

“Imam potrebu da vam se obratim ovim povodom i da čestitam Institutu za javno zdravlje Crne Gore, mom sugrađaninu doktoru Ranku Lazoviću i uvaženom profesoru Živku Andrijaševiću na zasluženoj nagradi”, kazao je on, dodavši da je više strana bio upitan da pošalje uvjerenje o državljanstvu, kako bi ga nominovali za Trinaestojulsku nagradu i kako bi ta nominacija bila potpuna.

„Prvi razlog je taj što sam ove godine dobio dovoljno nagrada, kako od institucija, tako i od vas dragi građani. Te divne poruke i molitve upućene meni i mojoj porodici, zatim stisci ruku i osmjesi zahvalnosti, koji se ne mogu kupiti i platiti, su mi jedna od najvećih nagrada“, rekao je Brčvak.

Kako je naveo, drugi razlog za to što je odbio nominaciju je što smatra da je ovogodišnja nagrada i trebalo da ode u ruke nekog ko je na prvoj liniji borbe protiv Kovida 19 i ko je rizikovao svoje i zdravlje familije da bi svim građanima danas bilo bolje.

„A to nijesam bio ja, to su bili medicinski radnici, policija, vatrogasci, radnici zaposleni u komunalnim preduzećima, apotekama, marketima i mnogi drugi“, dodao je Brčvak.

Brčvak je od početka pandemije koronavirusa Crnoj Gori, novčano i u opremi i paketima hrane za najugroženije, donirao oko 650.000 eura.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorka

Čestitamo gospodinu Brčvaku za njegova djela i za njegovu skromnost. Tako se voli i pomaže domovina.

Hunter6

@Bankar Sa ovom brljotinom si vise kazao o sebi nego o g.Brcvaku koji, kao pravi humanista, ne trazi ordene nego to radi za svoju dusu.