15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPNCG: Osuđujemo hajku na Dušku  Pejović

Izvor: Facebook

Društvo

Comments 8

DPNCG: Osuđujemo hajku na Dušku  Pejović

Autor: Antena M

  • Viber

Društvo profesionalnih novinara osudilo je, kako su naveli, medijski linč kojem je izložena koleginica Duška Pejović nakon sinoćnjeg intervjua sa nosiocem liste "Crno na bijelo" Dritanom Abazovićem.

"Na račun koleginice Pejović upućene su besprizorne prijetnje i uvrede na ličnom i profesionalnom planu, i to na društvenim mrežama, srbijanskim tabloidima I portalu koji je blizak jednoj od partija koje čine novu parlamentarnu većinu.

Komentari na tom portalu direktno ugrožavaju bezbjednost i lični integritet naše koleginice.

Podsjećamo koliko je nerješeno takvih napada na novinare i koliko je opasno voditi hajku protiv pojedinih medija ili novinara. U tome ne smije niko biti izuzetak, dosadašnja ili nova vlast", naveli su u saopštenju.

Kako dodaju, posebno je opasno kada se u to uključuju portali iz druge države koji u u ime tamnošnje vlasti vode hajku i protiv kolega u Srbiji koji kritički izvještavaju.

"Nezamislivo je u državi koja promoviše slobodu izražavanja na ovaj način reagovati jer se nekome ne dopada kakva pitanja postavlja novinar. Pozivamo nadležne institucije, ali i predstavnike nove parlamentarne većine, da odmah reaguju i zaustave prijetnje i uvrede. Oni su dužni da upravo svojim ponašanjem pokažu da razumiju pravo novinara da u ime javnosti postavljaju pitanja koja se njima možda ne dopadaju, u vrijeme i na način koji im se takođe ne mora nužno dopadati", zaključili su u saopštenju.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Lily

@Andrija Tačno, počeli su sa odbranom novinara tzv. nezavisnog medija urednika borba.me. Prije toga se nijesu čuli, pa valjda sad nemaju kud.

Feđa Perović

Bravo Duška. Kad je shvatio da si ga izula iz cipela poludio je. Koprca se, vrijeđa, prijeti Miškov lakej, a još nije ni zasheo. Bit će veselo gledati njegovu frustriranost i histeriju u danima koji slijede.

Andrija

Sad ste nasli da reagujete, ocito po privatnoj liniji, a kad su pola godine hajkali i pozivali na linc Tanje Šukovic i Snežane Rakonjac, zbog Svjedoka bozje ljubavi, podrzavali inspiratore kampanje, a ne zrtve. Ne znam zasto je Antena uopste objavila ovo licemjerno reagovanje?