11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić se uplašio, Demokrate CG tvrde da ne znaju ko je audio-snimkom lažno optužio književnika!

Društvo

Tag Gallery
Comments 3

Bečić se uplašio, Demokrate CG tvrde da ne znaju ko je audio-snimkom lažno optužio književnika!

Autor: Antena M

  • Viber

Aleksa Bečić, predsjednik Skupštine Crne Gore, juče je u svojstvu svjedoka dao iskaz tužiocu Slavenku Smoloviću u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Bijelom Polju u krivičnom predmetu protiv T.J. iz Mojkovca – potvrđeno je “Anteni M”.

Bečić je saopštio da je 4. septembra boravio u kabinetu u prostorijama Demokratske CG, kad su ga dvojica zaposlenih službenika stranke K.K. i B.R. obavijestili da su “dobili više telefonskih prijetnji prema telefonskom broju koji koristi naša centrala”.

“Zbog navedenih riječi prijetnje ja sam se osjetio ugroženim, odnosno, iste su izazvale osjećaj straha i nesigurnosti kod mene i mojih zaposlenih”, rekao je Bečić. “Ovo sa razloga što sam ja poslanik, predsjednik partije i lider jedne koalicije koja je pobjedila na parlamentarnim izborima”.

“Ne pridružujem se krivičnom gonjenju”, kazao je Bečić.

Ovaj predmet protiv T.J. je od strane ODT-a formiran na temelju pisanja dnevnog lista “Dan” od 5. septembra.

Upravo u tom izdanju “Dana” iz Bečićeve stranke su jasno saopštili da su već PODNIJELI KRIVIČNU PRIJAVU protiv književnika B.J. (79), oca osumnjičenog T.J.

“Iz Demokrata su nam rekli da su protiv B.J. (naveli puno ime i prezime - prim) podnijeli krivičnu prijavu i zahtijevali od nadležnih državnih organa da odmah reaguju”, pisao je “Dan”.

Informacija o već podnijetoj krivičnoj prijavi iz Bečićeve stranke je istaknuta i na naslovnoj strani dnevnog lista “Dan” (5. septembar).

Prema Statutu Demokratske CG, predjesjdnik te partije, Bečić, “daje punomoćje za zastupanje Demokrata pred sudom ili drugim državnim organima” (čl. 32).

Međutim, Bečić juče tvrdi, od ODT-a prethodno “upozoren da davanje lažnog iskaza predstavlja krivično djelo”, da – ON NIJE PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU!

“Na pitanje branioca osumnjičenog svjedok odgovara: da tužilaštvu u Podgorici, niti u Bijelom Polju, nije podnosio krivičnu prijavu protiv bilo kojeg lica povodom predmetnog događaja”, navodi se u zapisniku o saslušanju Bečića.

Lažno prijavljivanje je krivično djelo, kažnjivo po čl. 388 st. 1 Krivičnog zakonika, a postupak po službenoj dužnosti pokreće ODT.

Bečić nije objasnio zbog čega su iz Demokratske CG dok je T.J. već bio u pritvoru, nastavili kroz medije zlonamjernu kampanju lažnih optužbi protiv književnika B.J. (netačno tvrdeći i da je on predsjednik Matice crnogorske u Mojkovcu).

Bečićeva stranka je oko 13 sati 5. septembra, navodeći da im je imenom i prezimenom prijetio književnik B.J., dostavilla sopštenje za javnost desetinama medija u zemlji i inostranstvu uz audio-snimak i transkript prijetnji.

Zlonamjernost kampanje iz Bečićeve stranke ogleda se i u činjenici da su, lažno optužujući književnika i objavljujući i njegove fotografije, postavili audio snimak s prijetnjama 5. septembra i na svom službenom YouTube kanalu “Demokrate CG”. Kao i na službenim stranicama stranke na drugim društvenim mrežama. Taj snimak do danas nijesu uklonili.

I “Dan” je objavio 5 septembra da su audio snimak Demokratske CG postavili na veb-stranici svog lista.

Javnim saopštenjem od 5. septembra, stranka Alekse Bečića je prozvala i Vladimira Jovanovića (stariji brat T.J.) i dovela i njega u posrednu vezu sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti!

U difamiranje se, uz asistenciju Alekse Bečića, uključila i TV „Pink” iz Beograda.

Bečić je 6. septembra gostovao u programu ove televizije uključenjem uživo. Voditelji su na račun Vladimira Jovanovića tvrdili (dva puta) da je on upućivao telefonske prijetnje Bečićevoj partiji! Voditelje TV „Pinka” Bečić nije opovrgao ili korigovao. Drugim riječima – saglasio se.

Uprava policije je prethodno, 5. septembra, saopštila da je istragom utvrđeno da ni Vladimir ni B.J. nemaju nikakve veze s navodnim prijetnjama.

 

Bečić i njegova stranka do danas nijesu opovrgli svoje javno saopštene lažne optužbe. Kampanja Bečićeve stranke je svesrdno podržana od medija iz Srbije.

U ODT-u Bijelo Polje su juče takođe saslušani svjedoci K.K. i B.R. zaposleni u Demokratskoj CG. Za razliku od Bečića, oni se pridružuju krivičnom gonjenju protiv T.J.-a.

U svojstvu opunomoćenika Bečića i dvojice svjedoka, salušanju je prisustvovao Vladimir Čađenović, predsjednik Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada i kandidat za poslanika na listi koalicije "Mir je naša nacija".

Svjedok K.K. je kazao da “kada je muško lice pozivalo našu centralu nije tražilo određeno lice da s njim obavi razgovor”.

B.R. je saopštio da je on postavio uređaje za snimanje telefonskog razgovora.

K.K. je kazao: “Kolega B.R. je Bečiću pustio sadržinu snimka u vezi upućenih prijetnji”.

I K.K. i B.R. su dali istovjetnu izjavu, sa sljedećom tvrdnjom:

“Nijesam upoznat da li je neko putem sredstava javnog informisanja objavio snimak razgovora od kritičnog dana”!

Inače, saopštenje za javnost i audio snimak sa lažnim optužbma protiv književnika B.J. medijima je 5. septembra dostavljen sa adrese:

PRESS CENTAR DEMOKRATA

EMAIL: [email protected]

TEL: +382 (20) 662 397

MOB TEL: + 382 67 759 781

ADRESA: ULICA 8. MARTA BR. 72, PODGORICA.

Neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka je krivično djelo, kažnjivo po čl. 175 st. 1 Krivičnog zakonika, a postupak po službenoj dužnosti pokreće ODT.

Prema Statutu Demokratske CG, tu partiju “predstavlja i zastupa predsjednik Demokratske Crne Gore” (čl. 4, st. 1), koji “odobrava izbornu i komunikacionu strategiju Demokrata na lokalnom i državnom nivou” (čl. 32).

 

 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ab_Ovo

Ovi Gedže 1 zinu 10 x lažu nevjerovatan narod, evo i pukovnik KON juče izjavi da je smrtnost u SRB od Covida do juna bila 2x veća, (DO IZBORA), a da su krivi informatičari... i to ce tamo povjerovati????

Hunter6

Vodja Sedmobataljonskim podmlatka Becic je mnogo opasniji od Vojvode od Koljenice, Pipuna Zetskoga i zadrtog Albanskog Cetnicka i ostalih PIONA jer je on mnogo inteligentniji, lukaviji i pokvareniji. Njegovo ponasanje to jasno dokazuje.

Smrt fasizmu

becica i njegovu stranku treba tuziti jer su bili vrlo svjesni sta rade. Da je iole posten, Becic bi se izvinio javno B. Jovanovicu. Ako to uzostane, porodica Jovanivic treba da tuzi Bečića, a oosto je on covjek od reči, trazice da mu se skine imunitet. Treba da se srame i on i partijske kolege