13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perović: Ukoliko utvrdimo da nije poštovana procedura tokom zaduživanja moraju se uključiti drugi organi

Društvo

Comments 0

Perović: Ukoliko utvrdimo da nije poštovana procedura tokom zaduživanja moraju se uključiti drugi organi

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović komenatirušići na današnjoj pres konferenciji zaduženje države od 750 miliona eura kaže da je postupak pokrenut nakon što je došlo do zaduženja.

"Poslanici su se izjašnjavali o tom pravnom poslu i to je bio dovoljan signal Agenciji da ispita da li je ugrožen javni interes. Poštovanje procedure je jako važno u svemu. Procedura nije ispoštovana u samom startu obavljanja posla to smo čuli od medija i poslanika. Tražili smo da nam se dostavi sva dokumentacija da bi se utvrdilo da li je zakon ispoštovan. Premijer je poziv dostavio ministarstvu. Nakon toga cćemo dati eventualnu preporuku", navela je ona.

Kako je rekla trenutno je u radu još 59 postupaka utvrđivanja da li je povrijeđen javni interes.

"Agencija radi transparentno i ispituje zakonitosti procedure tokom zaduživanja. Ukoliko utvrdimo da nije ispoštovana procedura onda se moraju uključiti drugi organi", dodala je Perović.

U vezi odluke da predsjednik države Milo Đukanović korišćenjem Vladinog aviona za put u Pariz, nije prekršio Zakon, novinari su pitali da li znaju koje je on imao službene dužnosti u Parizu.

"Taj dio nije u nadležnosti Agencije već drugih državnih organa. Tu informaciju ne treba da imamo niti imamo pravo da tražimo", navela je Perović.

Na pitanje hoće li provjeriti imovinski karton premijera Krivokapića i imovinu sinova ona kaže:

"Hoćemo. Provjera je već započeta za sve predate imovinske kartone. Nepoznavanje određenih djelova zakona je prirodno u svim situacijama", ističe ona.

Dodala je da će provjeriti sve pa i predsjednika države.

"Sigurno ćemo provjeriti sve pa i predsjednika. Sve ćemo raditi u skladu sa zakonskom regulativom", poručila je Perović.

Na pitanje da li će Savjet koji postoji ostati u Agenciji ili će se birati novi i dokle je postupak pred sudom, odgovorio je Momčilo Radulović.

"Pojasnićemo sudskim instancama naše stavove i naše viđenje problema. Čekamo da se sudske instance izjasne gdje će se pojaviti nove informacije. Očekujemo sasvim novo viđenje postupka a samim tim očekujemo i različito viđenje za tu presudu. Svakako nakon toga svi ćemo zajedno vidjeti koja su to prava i obaveze i zakonski okviri u kojima će se kretati članovi Savjeta. Moj stav je da su svi članovi Savjeta apsolutno izabrani po zakonu uz poštovnje svih procedura. To je za nas neupitno", kazao je Radulović.



Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR