16 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest u Nikšiću: Ne damo te Ljubo!

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 25

Protest u Nikšiću: Ne damo te Ljubo!

Autor: Antena M

  • Viber

Građani Nikšića okupili su se danas na Trgu slobode u Nikšiću, kod spomenika Ljubu Čupiću, u znak protesta zbog njegovg skrnavljenja.

To su podsjetimo, prethodno najavili, UBNOR i antifašisti Nikšića, kako bi, kako su rekli, skrenuli pažnju na potrebu za odbranom tog, ali i drugih spomen-obilježja širom Crne Gore.

Nikšićani, kako je poručio, predsjednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista Nikšića, Slobodan Mirjačić, više ne smiju dozvoliti ni jedan napad na bilo koji od 256 spomenika, koliko ih je gradu pod Trebjesom.

"Ljubo, ne damo te, ne damo tvoj osmijeh koji je obišao cijeli svijet i kome se dive svi normalni ljudi svijeta. Ubili su te 42. godine fašisti i njihovi sramni pomagači, ali tvoj osmijeh ne mogu ubiti. Ponovo su pucali na tebe prije pola godine. Ne damo te Ljubo i spremni smo da tvoj lik i i spomenik čuvamo ako treba i životima a ti si svoj život dao i evo kako ti se vraća od fukare i pogani. Plašim se da ovakvih ništavnih rabota u Crnoj Gori ima još, ima ih i u crnogorskom parlamentu i Vladi, jer se ne bi negirao genocid u Srebrenici i tražili da se ulice daju po Ratku Mladiću", poručio je Mirjačić.

Pogledajte snimke i fotografije.

.

Podsjetimo, zbog skrnavljenja spomenika je uhapšen Nikšićanin Mirko Ilić, koji će krivično odgovarati.

Komentari (25)

POŠALJI KOMENTAR

Jack Hustlle

@Odgovor Apsolutno. Moj komentar je bio u kontekstu toga "da je Ljubo preteka da se nebi ćetnici pomamljivali". Zato sam naveo Komandanta ,jer je on ipak imao prigodnije metode.Pročitajte kako je pao Prozor.Ipak se slažem s Vama.

Odgovor

@Jack Hustlle DA JE BILO SREĆE I SAVA KOVAČEVIĆ I LJUBO CUPIC DA SU ŽIVI BILO BI LIJEPO JER OBA SU HEROJI ALI TO JE SAD IPAK PROŠLOST A HEROJI SU IPAK VJEČNI!!!!

Jack Hustlle

@Da je LJUBO OSTAO ŽIV??? Ljubo je bio fin gospodin,da je Komandant Sava ostao živ,to treba reć!