10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osim neprikladnih statusa, direktorku Ilinčić preporučilo i to što nema stručni ispit

Izvor: Ilinčić, gostovanje na Srpskoj TV

Društvo

Tag Gallery
Comments 6

Osim neprikladnih statusa, direktorku Ilinčić preporučilo i to što nema stručni ispit

Šefica Direktorata za osnovno obrazovanje dijeli fotografije zapaljene NATO zastave, neprikladno govori o pripadnicima nacionalnih i seksualnih manjina, ne priznaje državu Kosovo, a pritom ne ispunjava ni formalne uslove za ovo radno mjesto.

Autor: Antena M

  • Viber

Na prošloneđeljnom talasu zapošljavanja koji je Vlada pokrenula pri kraju svog radnog vijeka, dosadašnja v.d. Slavica Ilinčić naimenovana je za šeficu Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje.

Blisku saradnicu ministarke prosvjete u tehničkom mandatu Vesne Bratić preporučilo je, kako se može zaključiti iz rješenja objavljenog u Službenom listu, i to što još nema položen stručni ispit.

Položen stručni ispit neophodan je za rad u državnim organima, premda radni odnos može zasnovati i lice bez ispita, pod uslovom da ga položi u roku od jedne godine od dana zasnivanja radnog odnosa. Idućeg mjeseca navršava se godina od naimenovanja Ilinčić za vršiteljku dužnosti šefice Direktorata, a ovim Rješenjem data joj je dodatna godina.

Ovo i brojna druga Rješenja donijeta su bez održavanja sjednice Vlade i to neposredno pred sjednicu Skupštine na kojoj se glasalo o nepovjerenju Vladi Zdravka Krivokapića.

No, postavlja se pitanje kakvi su bili drugi kandidati za ovu poziciju. Od direktora Direktorata mahom se očekuje da imaju zavidno iskustvo na poslovima rukovođenja, da njeguju raznolikost perspektiva, da iskazuju toleranciju... Ilinčić, podsjetimo, šeruje fotografije zapaljene NATO zastave, neprikladno govori o pripadnicima manjina, ne priznaje državu Kosovo i tako redom, a pritom ne ispunjava ni formalne uslove za ovo radno mjesto.

 Ilinčić koja je diplomirala na Univerziteta “Kirilo i Metodije” u Skoplju i u narednom periodu biće nadležna za najmlađu populaciju i one koji im predaju, a to je oko 22.000 osoba, od čega preko 10.000 predškolaca i osnovaca.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Kolega

@Madrid Da, ali to nije strucni ispit za rad sa đacima, vec onaj koji u prvoj godini po imenovanju moraju poloziti svi direktori.

Кolega

U Dasa se znao svaki red dok je Kreckovic bio direktor. Pozdrav za kolegu Branka.

Branka

Glavno da je ova zena uz pomoc Milacica detaljno pretresla osoblje skoke Daso Pavicic ,raspitivala se ko je koje vjere i nacije i trazila dlaku u jaje da bi urnisala mlade uciteljice koje su se izjasnile da cu Crnogorke.