22 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poljaci dostavili pasoš Šišmakova

Društvo

Comments 0

Poljaci dostavili pasoš Šišmakova

  • Viber
Poljska je dostavila našim pravosudnim organima pasoš ruskog državljanina Eduarda Šišmakova, osumnjičenog za pokušaj terorizma u Crnoj Gori, na kojem se vide datum i mjesto njegovog rođenja koji su identični sa podacima u pasošu koji mu je izdat na ime Eduard Širokov.

Poljaci su, kako saznaje portal Analitika, potvrdili da da je Šismakov radio kao pomoćnik vojnog atašea ruske ambasade u Poljskoj, i da je protjeran iz zemlje zbog nelegalnih obavještajnih aktivnosti.Na današnjem suđenju petorici srpskih državljana u podgoričkom Višem sudu prikazane su rezervacije i kopije pasoša ruskih državljana Šišmakova (Širokova) i Vladimira Popova kojima su ulazili i izlazili iz Srbije.

Ova dokumentacija je dobijena po zamolnici crnogorskih pravosudnih organa od Republike Srbije. Sky News je nedavno objavio fotografije pasoša koje pripadaju jednom od dva glavna osumnjičena povezana sa ruskom obavještajnom službom, koje sugerišu da je on koristio pseudonim za potrebe pokušaja državnog udara u Crnoj Gori.

Stari pasoš je izdat na ime Eduarda Šišmakova, i u njemu piše da je on pomoćnik vojnog atešea u ruskoj ambasadi u Poljskoj.Noviji pasoš, izdat u avgustu 2016. godine, samo dva mjeseca prije pokušaja državnog udara, sadrži fotografiju istog čovjeka, sa istom datumom rođenja, ali drugim prezimenom – Širokov.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR