25 °

max 25 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

25° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Turizam - šansa za bolju saradnju Crne Gore i Hrvatske

Društvo

Comments 0

Turizam - šansa za bolju saradnju Crne Gore i Hrvatske

  • Viber
Mogućnosti za unaprjeđenje saradnje Crne Gore i Hrvatske u turizmu su velike i ogledaju se u zajedničkim ponudama i aranžmanima, ocijenio je ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović. On je danas razgovarao sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori, Veselkom Grubišićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Radulović je kazao da je između dvije države ostvarena uspješna bilateralna saradnja, sa čime se saglasio i Grubišić.

"Kako je naveo, velike mogućnosti za dalje unapređenje saradnje Crne Gore i Hrvatske vidi u oblasti turizma, i to u vidu zajedničke turističke ponude i aranžmana“, navodi se u saopštenju.

Radulović je pojasnio da bi se tim, uz pojednostavljenje određenih administrativnih procedura, napravio značajan iskorak ka otvaranju novih tržišta.

On je najavio i održavanje regionalnog sastanka na nivou ministara turizma u narednom periodu, čijoj organizaciji je podršku iskazao i Grubišić, a koji bi predstavljao izuzetnu priliku za razmatranje mogućnosti za saradnju i razmjenu iskustva zemalja regiona što bi, u krajnjem, rezultirao novim zajedničkim turističkim proizvodima.

"On je konstatovao da treba uložiti napore i na polju stvaranja i unapređenja uslova za značajno produženje turističke sezone, gdje je, između ostalog, potrebno realizovati i čarter letove“, rekli iz Ministarstva.

Grubišić je, kako su saopštli, pohvalio dosadašnje napore Crne Gore u okviru evro-atlantskih integracija i izrazio snažnu podršku Hrvatske tom procesu.

"Kada je riječ o produženju turističke sezone, on je naveo nekoliko primjera koji su se pokazali uspješnim u Hrvatskoj, a između ostalog, i primjer adventa kao aduta tokom zimske sezone u toj zemlji. On je zaključio da u narednom periodu očekuje nastavak dobre saradnje kao i da postoji znatan prostor za njeno unapređenje“, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR