22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

22° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CGO: Da li je veći državni interes dobijanje IBAR-a ili fotelja Raonića?

Društvo

Comments 0

CGO: Da li je veći državni interes dobijanje IBAR-a ili fotelja Raonića?

Autor: Antena M

  • Viber

Odluka Vrhovnog suda da odbije inicijativu RTCG za reviziju odluke Višeg suda, povodom nezakonitog imenovanja Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG-a, znači da Raonić mora momentalno odstupiti sa funkcije koju nezakonito obavlja, ssaopšteno je iz CGO.

"Pozivamo i Specijalno državno tužilaštvo (SDT), da nakon ove odluke Vrhovnog suda, ubrza postupanje u krivičnim prijavama protiv Raonića, pojedinih članova Savjeta, advokatice i šefa pravne službe RTCG-a.

Igranje sa vladavinom prava je nedopustivo, na što je već ukazano kroz Izvještaj Evropske komisije i rezoluciju Evropskog parlamenta za Crnu Goru i to upravo kroz slučaj RTCG", navodi se u saopštenju CGO. 

Ova odluka, dodaju, ima poseban značaj u periodu kad se Crna Gora bori da dobije IBAR (Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila) a jedno od mjerila u okviru pregovora Crne Gore sa EU iz Poglavlja 23 je da Crna Gora mora osigurati puno poštovanje i ispravno sprovođenje sudskih naloga i presuda.

"Ostaje da nam donosioci odluka u praksi pokažu da li je veći državni interes trenutno dobijanje IBAR-a ili fotelja Raonića?

CGO cijeni da evropske integracije Crne Gore ne mogu i ne smiju biti talac jednog čovjeka i povezanih interesnih grupa koje su zarobile RTCG i koje ne poštuju pravosnažne sudske odluke", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR