26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Saopštio sam Spajiću da bi glasanje za Rezoluciju bio katastrofalan potez, amandmani na nju ne postoje

Politika

Tag Video
Comments 7

Knežević: Saopštio sam Spajiću da bi glasanje za Rezoluciju bio katastrofalan potez, amandmani na nju ne postoje

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Glasanje za rezoluciju o Srebrenici bio bi katastrofalan potez Crne Gore, rekao je Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore, gostujući u Јutarnjem programu Radio Televizije Republike Srpske. 

-Smatram da Crna Gora treba da bude protiv rezolucije, jer da glasa za, onda je i Crna Gora zajedno sa Srbijom i Republikom Srpskom genocidna država. Saopštio sam premijeru Milojku Spajiću da bi to bio katastrofalan potez zvanične Crne Gore. Ukoliko se to desi nepovratno ćemo uništiti svoje odnose sa Srbijom i Republikom Srpskom - naglasio je Knežević.

Nakon što je premijer Milojko Spajić rekao da će Crna Gora podržati rezoluciju, uslijedila je najava da će uz posredovanje SAD Crna Gora predati dva amandmana na njemačku Rezoluciju o Srebrenici u cilju postizanja što boljih odnosa i smirivanja političke napetosti u regionu, prenosi RTRS.

- Amandmani ti ne postoje, odnosno nisu još napisani. Ako je nekome stalo do pomirenja, zašto ne piše amandmane za sve žrtve, zašto su srpske najmanje važne, i kada ih spomenemo onda traže da se okrenemo budućnosti - istakao je Knežević.

On je podsjetio da u Crnoj Gori živi 40 odsto stanovništva koji se izjašnjavaju kao Srbi.

- Shvatite kako će se oni osjećati ako bude usvojena rezolucija. Ova odluka vodi ka ukidanju Republike Srpske, i mislim da mi nemamo pravo da budemo dio te sramote - dodao je Knežević.

Prema njegovim riječima ukoliko rezolucija i bude usvojena treba je proglasiti ništavnom u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

- Rezolucije su postale tendeciozno dosadne, ne postoji ni pijetet ni osjećaj prema tim žrtvama, jer da je drugačije ne bi svakih nekoliko mjeseci potezali tu priču. Građani Crne Gore, barem većina je protiv rezolucije, i smatraju da je ovo vještački stvorena atmosfera kako bi udaljili Crnu Goru od Srpske i Srbije - rekao je Knežević.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

CG..nema veze..sta ste vi radili serbe u Srebrenici..Ovaj strasni genocid..preko 8 hiljada neduznog stanovnistava..je najveci posle Holokausa..a u CG..i vi serbe ste uzas radili..i dan danas.

Di

Ti se pitaš kako će se "jadni Srbi" osjećati. jesi li se zapitao kako su se osjećale silovane, prodate žene i djevojčice, stidite se. Jesi li se zapitao koliko je i zašto pobijeno toliko ljudi, koliko je porodica ostalo osakaćeno. I kako će se osjećati Srbi, koji su slavili dok su ubijali druge.