Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počela instalacija računarske opreme u bjelopoljskim školama

Društvo

Comments 0

Počela instalacija računarske opreme u bjelopoljskim školama

Autor: Antena M

  • Viber

U bjelopoljskim obrazovno-vaspitnim ustanovama počela je instalacija računarske opreme, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Iz tog Vladinog resora su kazali da će novosagrađena Osnovna škola (OŠ) „Dušan Korać“ u Bijelom Polju dobiti računarsku učionicu sa 16 računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem.

U kabinetima te škole, kako je saopšteno, biće instalirano po 15 računara i televizora 65 inča, kao i pet laptopova.

“Područna jedinica ove škole u selu Grančarevo dobiće laptop i projektor”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, računarska učionica OŠ „9. maj“ biće opremljena sa 16 računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem, dok će u kabinetima biti instalirano po osam računara i televizora 65 inča, kao i dva laptopa.

“Područna jedinica u selu Orahovica dobiće laptop i projektor, a područna jedinica u selu Kukulj dva laptop i dva projektora”, navodi se u saopštenju.

Iz MPNI su kazali da će u kabinetima OŠ „Marko Miljanov“ biti instalirana računarska učionica sa 16 računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem.

Kabineti iste škole biće opremljeni sa 14 računara, isto toliko televizora 65 inča i četiri laptopa.

"Područne jedinice u Cerovu i Banje Sel, dobiće po laptop i projektor”, kazali su iz MPNI.

Iz tog Vladinog resora su rekli da će u računarskoj učionici OŠ „Braća Ribar“, učenici raditi na devet računara, a dobiće i televizor od 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok će kabineti biti opremljeni sa šest računara, šest televizora 65 inča i dva laptopa.

Područne jedinice te škole u selu Prijelozi, Lahovo i Brzava, dobiće po dva laptopa i projektora, a područna jedinica u selu Dubovo dobiće laptop i projektor.

“Sedam računara, televizor 65 inča i multifunkcuionalni štampač biće instalirani u računarskoj učionici OŠ „Aleksa Bećo Đilas“. Kabineti će biti opremljeni sa pet računara, pet televizora 65 inča i laptopom”, navodi se u saopštenju MPNI.

Dodaje se da će područne jedinice te škole u Slijepač Mostu, Ostrelju i Jabučnu, dobiti po laptop i projektor.

“Računarska učionica OŠ „21. maj“ biće opremljena sa četiri računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem, dok će u kabinetima biti instalirano pet računara, pet televizora 65 inč i laptop”, kazali su iz MPNI.

Područna jedinica Crhalj dobiće, kako je saopšteno, po dva laptopa i projektora.

Navodi se da će kabineti OŠ „Krsto Radojević“ biti opremljeni sa pet računara, pet televizora i laptopom.

“Dok će u računarskoj učionici biti instalirana četiri računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač. Područne jedinice u selu Sokolac, Potrk i Cokrlije, dobiće po laptop i projektor”, kaže se u saopštenju.

Računarska učionica bjelopoljske OŠ „Milomir Đalović“ biće opremljena sa četiri računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem, a kabineti sa po pet računara i televizora, kao i laptopom.

“Područne jedinice u selu Negobratina i Đalovići, dobiće po laptop i projektor, dok će područna jedinica u selu Ličine dobiti po dva laptopa i projektora”, navodi se u saopštenju.

Računarsku opremu dobiće i sala OŠ „Milovan Jelić“, gdje će timovi instalirati četiri računara, televizor 65 inča i multifunkncionalni štampač.

Kabineti te škole biće opremljeni sa pet računara, pet televizora i laptopom.

“Po laptop i projektor predviđeni su za područne jedinice u Mahali, Kovrenu, Grabu i Bliškovu”, saopšteno je iz MPNI.

Oni su kazali da će računarska učionica u OŠ „Risto Ratković“ biti opremljena sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, a kabineti sa po osam računara i televizora 65 inča, kao i tri laptopa.

Područna jedinica te škole u selu Pripčići, dobiće laptop i projektor.

“Učenicima OŠ „Mladost“ na korišćenje će biti predata računarska učionica sa četiri računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem, dok će kabineti biti opremljeni sa po pet računara i televizora, kao i laptopom”, navodi se u saopštenju MPNI.

Dodaje se da će područne jedinice u Dobrakovu i Dobrinju, dobiti po dva laptopa i projektora, a područna jedinica u selu Mioče laptop i projektor.

“Osnovna škola u selu Nedakusi imaće računarsku učionicu sa instaliranih 11 računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem, a kabineti će biti opremljeni sa po pet računara i televizora, kao i laptopom”, navodi se u saopštenju.

Iz MPNI su kazali da će šesnaest računara, televizor i multifunkcionalni štampač dobiti učenici u računarskoj učionici OŠ „Pavle Žižić“.

“U kabinetima će biti raspoređeno po šest računara i televizora, kao i laptop. Područna jedinica u selu Gubavač, dobiće po dva laptopa i projektora”, kaže se u saopštenju.

Računarska učionica OŠ „Rifat Burdžović Tršo“ dobiće, kako se navodi, šest računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač.

Dodaje se da će kabineti dobiti po šest računara i televizora 65 inča, kao i laptop.

“Područne jedinice ove škole u selima Trubina, Poda i Crnča, dobiće po dva laptopa i projektora, a područna jedinica u selu Crniš laptop i projektor”, kazali su iz MPNI.

Iz tog Vladinog resora su naveli da će kabineti OŠ „Šukrija Međedović“ biti opremljeni sa po pet računara i televizora, kao i lapotopom, dok će u računarskoj učionici biti instalirana četiri računara, televizor i multifunkcionalni štampač.

Kako je saopšteno, područna jedinica u selu Ivanje, dobiće po dva laptopa i projektora, dok će područne jedinice u Radulićima i Sipanju dobiti po laptop i projektor.

“Učenici OŠ „Vladislav Sl. Ribnikar“ dobiće računarsku učionicu sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem. U kabinetima će biti instalirano po 11 računara itelevizora 65 inča, kao i laptop”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, područna jedinica u selu Boljanina dobiće po dva laptopa i projektora, a područna jedinica u selu Zminac laptop i projektor.

“U računarskoj učionici OŠ „Vuk Karadžić“ biće instalirano šest računara, televizor i multifunkcionalni štampač, dok će u kabinetima biti instalirana dva računara, dva televizora 65 inča i laptop. Područna odjeljenja ove škole u selima Jablanovo i Stubo, dobiće po laptop i projektor”, saopštili su iz MPNI.

Iz tog Vladinog resora su rekli da će računarska učionica Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ biti opremljena sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, dok će u kabinetima te škole biti instalirana po tri računara, televizora i laptopa.

“U Srednjoj elektro-ekonomskoj školi, timovi će u računarskoj učionici instalirati 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok će kabineti dobiti po tri računara i televizora 65 inča, kao i četiri laptopa”, kaže se u saopštenju.

Učenici bjelopoljske Srednje stručne škole dobiće, kako je saopšteno, računarsku učionicu sa 16 računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem.

“Dok će po kabinetima biti raspoređena po tri računara, televizora 65 inča i laptopa”, saopšteno je iz MPNI.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR