15 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FOTO: Kad Rusi od Rusa brane Crnu Goru

Društvo

Comments 2

FOTO: Kad Rusi od Rusa brane Crnu Goru

  • Viber
U sklopu medijske akcije kompromitacije Crne Gore, ekipa Prvog kanala ruske državne televizije boravi na Crnogorskom primorju i pravi reportažu o našoj zemlji. Tako su na Svetom Stefanu razgovarali sa bivšim poslanikom Krstom Rađenovićem, nosiocem ordena Svetog Save i odbornikom SNP-a u prošlom sazivu, piše Pobjeda.

Zanimljivo je, međutim, da je ruska televizija naišla na negostoljubiv doček od svojih zemljaka Rusa koji već godinama žive u Crnoj Gori.

Dolazak ekipe Prvog kanala pokrenuo je lavinu negativnih i ironičnih komentara na Fejsbuku, većinom Rusa koji žive u Crnoj Gori.

Njihovu srdžbu izazvao je i kadar u kojem se vidi izrešetan džip u blizini svetostefanske plaže, očigledno filmski rekvizit, koji je bio u blizini. Ta ilustracija trebala je da kod gledalaca u Rusiji izazove osjećaj da se u Crnoj Gori vodi, maltene, građanski rat oko ulaska u NATO.

To spinovanje nije promaklo mnogim ruskim gledaocima. Tako je Anton Rubin, koji je objavio post o snimanju, ironično opisao vlastiti utisak:

“Odeš iza sedam brda i sedam gora i naletiš na ‘novinare’ Prvog kanala. Dugo su mučili Crnogorca obučenog u crno, navodeći ga da im kažu ono što im treba, i to sa nekoliko jednostavnih pitanja teza:

1. Država se loše odnosi prema Rusima i sprovodi diskriminacionu politiku prema njima; 2. Država staje na put investicijama iz Rusije, a Evropa neće da investira; 3. Cio narod je protiv NATO, samo je predsjednik za!”, postovao je Rubin.

Onda se posebno komentarisao umetnuti kadar izrešetanog džipa.

“Nedaleko je stajao auto koji se, čini se, nedavno “upoznao“ sa mitraljezom Gatlinga. I šta će da ispričaju? Kako je teško ruskim novinarima da rade u ovoj neprijateljskoj zemlji? Jedva čekam novosti”, zapisao je Rubin Fejsbuku.

slikarusi2

Uslijedilo je više komentara podrške Rubinovoj opaski. Prenosimo samo neke:

– Zaboravili su na kozu narkomanku Marina.

-Auto je rekvizit za zaplašivanje njihovih gledalaca strašnim stvarima u Crnoj Gori Stanislav.

– Danas su uzeli intervju od mene. Rekao sam im svu istinu. Neka se nose- Andrej.

– Neće ti pustiti. Od mene su uzeli dva puta, ali pošto nisam pljuvala po zemlji, isekli su -Marija.

Podsjećamo, nedavno je reportažu o Crnoj Gori pravila državna televizija “Rusija“, a prije nje i televizija “Zvezda“ ministarstva odbrane Rusije.

Oba priloga imala su za cilj odvraćanje Rusa da kao turisti dolaze u Crnu Goru i predstavljanje zemlje kao najgoreg mjesta za život.

Ruska medijska ofanziva izgleda se nastavlja.

Izvor. Pobjeda

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Drljevicevac

Nikola... sabilnost se dostize tako sto teroriste ne optuzujemo za terorizam?

Nikola

Optužujemo opozicione lidere za ,,terorizam" svakog mjeseca budu dvije eksplozije automobila i likvidacije na ulicama... I sad nam je čudno što nas ruska TV predstavlja kao nestabilnu državu??