12 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 12°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MORT: Zainteresovanost ruskih turista veća dva do tri puta

Ekonomija

Comments 0

MORT: Zainteresovanost ruskih turista veća dva do tri puta

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Prema informacijama Turističke organizacije Rusije, pretprodaja aranžmana za Crnu Goru i Hrvatsku ukazuje da je interesovanje ruskih turista prema tim destinacijama povećano dva do tri puta u odnosu na prošlu godinu, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz tog Vladinog resora su, povodom vijesti u crnogorskim medijima, u kojoj se navodi da su mediji u Rusiji pokrenuli kampanju protiv dolaska ruskih turista u Crnu Goru, poručili da ne očekuju da emitovane emisije i tekstovi, ukoliko se stvarno mogu nazvati „kampanjom“, imaju ikakvog efekta na turističku sezonu i broj turista iz Rusije.

„Crna Gora je već godinama jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija na ruskom tržištu, a u prilog tome govore i podaci Nacionalne turističke organizacije (NTO), jer su trenutni buking i najave sa ruskog tržišta još bolje u odnosu na prethodnu godinu, kada je Crnu Goru posjetilo oko 317 hiljada turista iz Rusije, koji su ostvarili 2,8 miliona noćenja, odnosno četiri odsto više nego u 2015. godini“, navode iz Ministarstva.

Oni tvrde da su na nedavno održanom međunarodnom sajmu turizma MITT 2017 u Moskvi, ruski turoperatori najavili povećanje avionskog saobraćaja za oko 30 odsto iz Moskve, St. Petersburga, Samare, Ekaterinburga i drugih gradova.

„Prema informacijama Turističke organizacije Rusije, pretprodaja aranžmana za Crnu Goru i Hrvatsku ukazuje da je interesovanje ruskih turista prema ovim destinacijama povećano dva do tri puta u odnosu na prošlu godinu, a navodi se da se uglavnom bukiraju standardne ture, na sedam do 14 dana, ali da ima i dosta individualnih zahtjeva“, naglasili su iz Ministarstva.

Oni su rekli da je kompanija ICS Travel Group potvrdila da pretprodaja aranžmana za Crnu Goru teče veoma aktivno i da je premašila prošlogodišnje pokazatelje.

„Crna Gora i dalje intezivno promoviše turističku ponudu na ovom izuzetno značajnom tržištu u saradnji sa privredom i partnerima, uključujući i predstavljanje naše turističke ponude na sajmu turizma u Sankt Petersburgu, koji se održava u periodu 31. marta do 2. aprila. Dakle, u ovom trenutku nema indicija da pomenuti medijski navodi u Rusiji mogu imati negativan efekat na posjete iz te zemlje“, ističu iz Ministarstva.

Kako su podsjetili, Crna Gora je od ruskih turista i investitora već godinama prepoznata kao vrlo atraktivna destinacija zbog prirodnih ljepota, raznovrsnosti ponude, povoljne klime i ljubaznosti turističkih radnika.

„Očekujemo da se taj trend nastavi, bez obzira na političku situaciju. Crna Gora je bezbjedna destinacija za sve turiste, a NTO, lokalne turističke organizacije i turistički poslenici uvijek daju sve od sebe da se svi turisti koji dolaze u Crnu Goru osjećaju prijatno i dožive našu zemlju na najljepši mogući način“, poručili su iz Ministarstva.

Prema njihovim rijčeima, maksimalna posvećenost turizmu svih pomenutih subjekata nikada nije zavisila, niti će zavisiti od političke situacije, a gosti će znati da to prepoznaju.

„Crna Gora gradi svoju poziciju na turističkom tržištu raznovrsnom ponudom i sve boljim kvalitetom usluga koje nudi, što pokazuje i konstantan rast (koji je veći od evropskog prosjeka) turističkog prometa, te ne očekujemo da će tendenciozna pisanja pojedinih medija poremetiti ovaj trend", saopštili su iz Ministarstva.

Činjenica je, kako tvrde, i da područje Mediterana, kome pripada i Crna Gora, bilježi jednu trećinu turističkih dolazaka na svijetu, pa tako i Crna Gora ima svoj udio u tome.

"Većina evropskih zemalja na Mediteranu su članice NATO saveza, što do sada nije doprinijelo da ruski, niti bilo koji drugi turisti ne posjećuju te zemlje", ukazali su iz Ministarstva.

Mina

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR