19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Hrapović nastavlja hajku na ljekare

Društvo

Comments 0

Demokrate: Hrapović nastavlja hajku na ljekare

  • Viber
Jeftinim populističkim izjavama da svaki građanin prijavi nepravilnosti u radu ljekara i medicinskih sestara, ministar Hrapović nastavlja hajku svojih prethodnika na ljekare i druge zdravstvene radnike, a sve sa ciljem da zamagli ulogu vladajuće politike u destrukciji zdravstvenog sistema, navedeno je u saopštenju koje potpisuje predsjednik OO dmeokrate Nikšić Marko Mitrović.

''Umjesto jeftinog populizma, zadatak ministra bi trebalo da bude rad na uvećanju budžetskih sredstava za zdravstvenu zaštitu i unapređenje sistema. Potrebno je energično rješavanje probema koje su generisali njegovi prethodnici, a koji su doveli zdravstveni sistem Crne Gore na zadnje mjesto među evropskim zemljama. Umjesto toga, gospodin ministar je do sada uspio jedino da opstruira početak rada u poslednjih dvadesetak godina jedinog legitimno izabranog predsjednika ljekarske komore (koji je uzgred izabran po mjeri ljekara, a ne partijske podobnosti) i da konstatuje da je zatečen stanjem u zdravstvu i kako ima neracionalnog trošenja novca, iako je on čovjek koji je posljednjih 8 godina upravljao finansijama u zdravstvu''-navedeno je u saopštenju Mitrovića.

Kako dodaje, građani Crne Gore moraju da znaju da ljekari i medicinske sestre nisu krivi što se na čelu opštih bolnica i domova zdravlja nalaze partijski aktivisti, koji na ta mjesta dolaze po dobro obavljenom partijskom zadatku za vrijeme izbora.

''Nisu ljekari i medicinske sestre krivi što u većini opštih bolnica nema osnovnih dijagnostičkih procedura. Danas je u mnogim opštim bolnicama kuriozitet uraditi skener pacijentu, a većina tih skener aparata koji postoje u bolnicama su odavno prevaziđeni i u regionu. Nisu oni krivi što više dana nema nego ima reagenasa za laboratorijska ispitivanja, što u operacionim salama nema opreme i hirurškog materijala, što nam u gotovo svim zdravstvenim ustanovama nedostaje ljekara specijalista, što se neki spremaju da napuste zemlju i potraže zaposlenje u inostrastvu. Nisu oni krivi za nehumane uslove u većini porodilišta. Nisu ljekari krivi što rade za ponižavajuće plate, nedostojne ljekarskog poziva, koje su manje i do 5-6 puta od vaše plate. Ovo su razlozi zbog kojih je sve lošija zdravstvena zaštita koja se pruža građanima u našim zdravstvenim ustanovama'', saopštio je Mitrović.

I ovo su, kako dodaje, razlozi nezadovoljstva pacijenata i njihovih primjedbi, ali i nezadovoljstva zdravstvenih radnika.

''Ipak, kod vlasti DPS-a i njegovih privezaka, očigledno, ne postoji volja da se riješe navedeni gorući problemi u zdravstvu. Zato je potrebno, između ostalog, da dođe do smjene ove vlasti''- zaključio je Mitrović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR