16 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hrapović sa sindikatima: Racionalizacijom do najboljeg modela za povećanje zarada

Društvo

Comments 0

Hrapović sa sindikatima: Racionalizacijom do najboljeg modela za povećanje zarada

  • Viber
Kontinuirana komunikacija Ministarstva zdravlja sa reprezentativnim sindikatima jedan je od prioriteta u daljem radu, kako bi se nagomilani problemi rješavali sistemski i na kvalitetan način, saopšteno je iz tog resora.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović razgovarao je danas sa predstavnicima Sindikata zdravstva i socijalne zaštite i Sindikata zdravstva Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, tema sastanka bila je konstruktivno partnerstvo i težnja ka stvaranju boljih uslova za rad zaposlenih u zdravstvu, kao i traženje modela za eventualno povećanje zarada na svim nivoima u zdravstvenom sistemu.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Ljiljana Krivokapić, predsjednik Sindikata zdravstva Crne Gore Vladimir Pavićević, kao i predstavnici sindikalnih organizacija iz nekoliko crnogorskih opština.

Na sastanku su, kako se navodi, konstatovani brojni problemi u zdravstvenom sistemu i dogovoreno intenziviranje saradnje kako bi se uklonile barijere i stvorili optimalni uslovi za zaposlene na svim nivoima zdravstvene zaštite.

„Kontinuirana komunikacija Ministarstva zdravlja sa reprezentativnim sindikatima, kroz redovne sastanke i analize aktivnosti, u narednom periodu jedan je od prioriteta u daljem radu, kako bi se nagomilani problemi rješavali sistemski i na kvalitetan način“, kaže se u saopštenju.

Dogovoreno je da se u skladu sa socio-ekonomskom situacijom u državi, racionalizacijom kao i relokacijom sredstava u sistemu nađe najbolji model za eventualno uvećanje zarada zdravstvenim radnicima.

„Uređenje sistema zaštite na radu zaposlenih, edukacija i doedukacija medicinskog kadra, kao i nastavak reformi na svim nivoima, kroz podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite i uslova zaposlenih u zdravstvenom sistemu, biće u fokusu dalje zajedničke saradnje Ministarstva i sindikalnih organizacija“, zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR