23 °

max 31 ° / min 21 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 21°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

31° / 21°

Subota

18.07.

29° / 21°

Nedjelja

19.07.

32° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svešteniku iz Budve pritvor do 72 sata, policija postupila profesionalno

Hronika

Comments 3

Autor: Antena M

  • Viber

Svešteniku iz Budve pritvor do 72 sata, policija postupila profesionalno

Savjet za građansku kontrolu rada policije je po sopstevnoj inicijativi provjerio postupanje policijskih službenika Centra bezbjednosti (CB) Budva prema svešteniku Goranu Baćanu, koji je obavljao bogosluženje u manastiru Reževići, opština Budva.  

''Dana 29. marta 2020. godine službenici stanice kriminalističke policije CB Budva obavljali su plansku kontrolu poštovanja privremenih mjera o sprječavanju širenja zarazne bolesti. Oko 11 sati izvršili su kontrolu i u manastiru Reževići gdje je tokom vršenja crkvenog obreda zatečeno ukupno 11 građana (vjernika). Službu je obavljao sveštenik Goran Baćan koji je pristupio u službene prostorije CB Budva gdje je nakon prikupljenih obavještenja, u konsultaciji s Osnovnim državnim tužilaštvom (ODT) u Kotoru, lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo “nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti” iz člana 287 Krivičnog zakonika Crne Gore. ODT mu je odredilo zadržavanje do 72 sata'', navedeno je u saopštenju Savjeta. 

Savjet je konstatovao da se sveštenik Baćan nalazi u pristorijama za zadržavanje CB Budva. Odbio je ponuđeni zdravstveni pregled. Osiguran je pristup hrani i vodi a donijeta mu je i crkvena vjerska literatura. 

''Savjet ocjenjuje da su policijski službenici CB Budva u svim preduzetim radnjama prema svešteniku Goranu Baćanu postupali profesionalno i savjesno. Imajući u vidu i događaje prije ovog, poput najavljene pa opozvane liturgije u Danilovgradu, Savjet apeluje da koordinacija unutar crkvenih i vjerskih struktura bude brža i kvalitetnija. Dok s jedne strane Mitropolija crnogorsko-primorska zvanično podržava napore Vlade, tako s druge strane, na lokalnom nivou, dešavaju se pojedinačne opstrukcije kojima se ugrožava zdravlje stanovništva zbog čega je neopodno zakonito postupanja policije'', naveli su u saopštenju.

Savjet upozorava da se zakonito i profesionalno postupanje policije ne koristi za širenje govora mržnje i podsticanje negativnog raspoloženja i komentara prema policijskim službenicima. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

Što reče narod: POČELO JE POČELO....... Znaći nijesu NE DODIRLJIVI Hapsi redom te izgrednike i u progon, Oni to rade namjerno, iz inata

cg

Jedino pravo rješenje je izlazak iz Crne Gore i zabrana povratka na neodređeno vrijeme .To se tako radi !

KK

Pisati krivičnu prijavu pa onda rješenje o protjerivanju iz drzave