10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Suđenje za ubistvo policajca Lekovića u oktobru

Izvor: CdM

Hronika

Comments 0

Suđenje za ubistvo policajca Lekovića u oktobru

Izvor: Dnevne novine

Autor: Antena M

  • Viber

Suđenje optuženima za ubistvo policajca Milutina Lekovića zakazano je za 8. oktobar u Višem sudu u Podgorici, a predmet je dodijeljen sudiji Predragu Tabašu, pišu Dnevne novine.

Krajem juna sud je potvrdio optužnicu protiv troje albanskih državljana koji su osumnjičeni da su u Herceg Novom ubili policajca Lekovića.

Optužnica zbog teškog ubistva je podignuta protiv državljana Albanije Ljuana Hasanaja (43), njegovog brata Ljuljzima (49) i majke Nure (67).

Iskazi svjedoka koji su saslušani u istrazi opovrgli su odbranu Hasanaja kojima su negirali ubistvo policajca jer navodno kod sebe nijesu imali pištolj.

Optužnicom je okrivljenima stavljeno na teret da su izvršili teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policajac Leković ubijen je na dužnosti 15. decembra prošle godine.

Prema dokazima, u njega smrtonosne hice ispalio je optuženi Ljuan Hasanaj. Tom prilikom je pokušao da ubije Lekovićevog kolegu Aleksandra Kilibardu, nakon pokušaja privođenja albanskih državljana.

Osumnjičeni za ubistvo policajca Lekovića imaju policijske dosijee i njih albanske vlasti potražuju za teška krivična djela.

Iz policije navode da Ljuana Hasanaja istražitelji iz Albanije potražuju zbog krivičnog djela ubistvo sa umišljajem i pokušaj ubistva i krivičnog djela nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije.

Njemu su nadležni organi Albanije odredili mjeru bezbjednosti “kazna zatvora”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR