15 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FOTO: Ako je ''Rusija izgubila Crnu Goru'', Crna Gora NIJE IZGUBILA RUSE!

Društvo

Comments 4

FOTO: Ako je ''Rusija izgubila Crnu Goru'', Crna Gora NIJE IZGUBILA RUSE!

  • Viber
Nakon što je juče državna ruska televizija objavila priču o Crnoj Gori, gdje se, između ostalog, u prilogu o "Jednom koraku Crne Gore od NATO" naša zemlja predstavlja kao država koja nije bezbjedna za ruske turiste, jer u njoj vladaju 'kriminal, minska polja i infektivne bolesti'', ruskim medijima i tvoriteljima takvih vijesti stigao je žestok odgovor ni od koga drugog do - samih Rusa!

Naime, na Facebook stranici koja okuplja ljude iz Rusije koji su boravili, borave, živjeli ili žive u Crnoj Gori, nepun dan od emitovanja priloga koji našu zemlju prikazuje u zaista neprepoznatljivom ruhu, pojavio se veliki broj negativnih komentara na račun samih ruskih medija i kreatora, kako su naveli, gnusnih laži o Crnoj Gori.

Jedan od statusa koji je pokupio najviše komentara bio je ''Pažnja! Laži u ruskim medijima. #biosamucrnojgori, podržimo Crnu Goru!'', koji prati fotografija ruskog voditelja sa tekstom: Bio sam u Crnoj Gori, tamo je sve sjajno, mene plaćaju za ove laži.

Tendencioznu tv priču su negativno komentarisali kako oni koji žive u Crnoj Gori, poput samog Belova, koji je postavio status, tako i oni koji u Crnu Goru dolaze preko ljeta.

''Pridružujem se svima koji reaguju na jučerašnje vijesti emitovane na ruskoj televiziji o Crnoj Gori. Tamo mi živi sin, bila sam i biću u Crnoj Gori svake godine!'- napisala je Alla.

''Najbolja zemlja na svijetu! Ja 12 godina živim u Crnoj Gori i ne žalim zbog toga''- napisala je Irina.

Najviše komentara sadržalo je, kratko i jasno, jednu riječ - laž. Možda je ponajbolje situaciju objasnila Marina: '' Laž, beskonačna laž ruskih televizija''- napisala je, a na to je i dobila odgovor: ''Ovo je strašno gledati. Ja ne mogu da shvatim- da li ja živim onda u nekoj drugoj Crnoj Gori?''- zapitala se Jana.

''Čak su naveli da je turista upucan snajperom! Pa zaista ovdje treba nekoga upucati! Crna Gora je najbezbjednija zemlja u svijetu''- napisao je Sergej.

skrin5

Ukoliko na društvenim mrežama ukucate #ябылвчерногории pronaći ćete pregršt fotografija, videa i komentara svih onih koji su zaista boravili u Crnoj Gori i šta, zapravo, misle o našoj zemlji, a šta o napisima ruskih medija.

Čini se, ipak, da koliko god se trudili, ruski mediji, ruske vlasti, ili ovdašnja posluga za anticrnogorsku kampanju, naši turistički poslenici nemaju čega da se pribojavaju, ni uoči nove sezone. Iako su, kako rekoše u prilogu ''Rusi izgubili Crnu Goru'', Crna Gora sigurno nije izgubila Ruse!

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Wolfgang Schmidt

Vidite da obični ljudi žive svoje živote,govore istinu.Propaganda se ne prima kod svakoga,pa ni te priče pojedinih ruskih vojnih medija.

Vladi

E li razumite kako sve bio sa Ukrainom?

Lijeni Crnogorac

Nijesu Rusi izgubili Crnu Goru, već Rusija, tačnije ruski režim. Kao što je nije ni dobio NATO, već mir i stabilnost. Obaveza je članica branit jedna drugu, koliko ko može, od napada izvana, ali nije obaveza bit dio bilo kakve agresivne akcije izvan teritorija država članica.