Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ruski ambasador kod Amfilohija

| Postavio/la: Antena M | Izvor: mitropolija.com

Ruski ambasador kod Amfilohija

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije Radović danas je na Cetinju primio Vladislava Vladislavoviča Maslenikova, izvanrednoga i opunomoćenoga ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori, saopšteno je iz SPC.

„U dvočasovnome razgovoru Amfilohije i Maslenikov su prije svega razgovarali o vjekovnim bratskim vezama između naroda Crne Gore i Rusije, koje ne smijemo zanemariti, već smo dužni da ih čuvamo i produbljujemo”, objavila je Mitropolija crnogorsko-primorska SPC.

Amfilohije i Maslenikov su „takođe razgovarali o najavljenome Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, te izrazili zajedničku želju i nadu da pomenuti Zakon neće biti usmjeren ni protiv jedne vjerske zajednice, već da će isti biti u skladu sa međunarodnim pravom i normama".

Navodi se da je „tema razgovora i novonastali problem Pravoslavne crkve u Ukrajini", a Amfilohije je „uvaženome gostu ponovio svoj lični i stav Arhijerejskoga sabora SPC, a to je da je jedina kanonska jerarhija u Ukrajini sabrana oko mitropolita Onufrija".

***

Maslenikov je nedavno stupio na dužnost u Podgorici.

Budući ambasador Rusije u Crnoj Gori na sastanku u Moskovskoj patrijaršiji

Ovo je njegov prvi zvaniči susret sa predstavnicima SPC u Crnoj Gori.

Rusi otpisali Amfilohija, tipuju Irineja Bulovića za patrijarha SPC. Ali, Vučić ima svoga kandidata…

 

 

 

Komentari

!!!,

Uputstvo za upotrebu:Prije upotrebe promućkati...

Ostavi komentar

0/300