8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Turistički poslenici Ulcinja negoduju: Zašto puteve svake godine popravljaju u jeku sezone?

Ekonomija

Comments 1

Turistički poslenici Ulcinja negoduju: Zašto puteve svake godine popravljaju u jeku sezone?

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Proteklog vikenda stvorene su velike gužve na putevima prema primorju. Razlog tome je rekonstrukcija saobraćajnica zbog koje dolazi do totalne obustave ili promjene režima saobraćaja.

No, bez obzira na to što je ljetnja turistička sezona počela, radovi se odvijaju u punom jeku.

Ljudi koji se odluče za put ka moru, naročito turisti, nezadovoljni su time što im od Podgorice do Ulcinja treba više od tri sata.

“Kolone su nepregledne, čekamo i po pola sata a da se ne pomjerimo sa mjesta. Uz sve to temperature su previsoke i teško je izdržati” – rekao je jedan od čitalaca Antene M koji je juče sa porodicom putovao za Ulcinj.

Iz Automoto saveza  Crne Gore najavili su radove i promjenu režima saobraćaja upravo na dionici Petrovac – Bar – Ulcinj.

“Zbog presvlačenja asfaltnog kolovoza na magistralnom putu M 2.4 dionica Petrovac – Bar – Ulcinj u periodu od 14. 06. do 20.06.2019 doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova u intervalu od sedam do 19 sati” – saopštili su oni.

To što se uveliko rekonstruišu saobraćajnice i te kako utiču kako na turiste tako i na zakupce plaža i turističke organizacije.

Izvršni direktor “Ulcinjske rivijere” Radomir Mikan Zec kazao je za Antenu M kako je pomalo začuđujuće da baš svake godine usred sezone popravljaju puteve koji su veoma tranzitni. 

"Čudno je da usred sezone, a sada je već sredina juna, postoje popravke na putevima koje stvaraju nepotrebne gužve što značajno umanjuje kvalitet naše turističke ponude, posebno u primorskom dijelu. Sve to ostavlja negativne posljedice kako na ovu, tako i na narednu turistučku sezonu" - rekao je Zec.

Predsjednik Sektora zakupaca plaža pri Crnogorskom turističkom udruženju Gani Resulbegović, za Antenu M je kazao kako pomenuti radovi ometaju turističku sezonu.

On je mišljenja da su radovi mogli biti završeni u mjesecima kada su bile niže temperature i van sezone, a ne sada kada je sezona u jeku.

“Svake godine pred sezonu dolazimo do istih problema. Na samom početku turističke sezone mi imamo problem, koji prije svega sami pravimo. Toliko je dana bilo da smo mogli da radimo, temperature su bile relativno niske i bilo je idealno za rad. Zaista ne razumijem, do Budve treba voziti dva sata. Nimalo pozitivno nije to što se 17. ili 18. juna izvode ti radovi na crnogorskim putevima. Mislim da ne šaljemo lijepu sliku svijetu. Ako se osjetila potreba da se to radi, sve se to moglo završiti u januaru, februaru ili martu” – rekao je Resulbegović.

On je zaključio da ovo nije dobro za turistički sezonu i da se i on i sve njegove kolege pitaju zašto se sve to dešava u predsezoni.

Čelni čovjek "Ulcinjske rivijere, pohvalio je, ipak, firmu Bemax i rekao kako smatra da radovi ne kasne zbog njihovih slabosti.

"Mislim da je to jedna evropska i relevantna firma kojoj treba davati da izvodi radove, jer to rade brzo i kvalitetno" - zaključio je Zec. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Taj neko ko daje nalog da se u ovim danima vrsi rekonstrukcija puteva po CG, nije prijatelj crnogorske privrede, a samim tim ni CG.