21 °

max 35 ° / min 20 °

Četvrtak

09.07.

35° / 20°

Petak

10.07.

37° / 21°

Subota

11.07.

36° / 22°

Nedjelja

12.07.

34° / 23°

Ponedjeljak

13.07.

31° / 21°

Utorak

14.07.

33° / 19°

Srijeda

15.07.

33° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prodavnice ne rade, evo šta danas možete kupiti i gdje

Ekonomija

Comments 5

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Prodavnice ne rade, evo šta danas možete kupiti i gdje

Danas je prva neradna nedjelja za trgovine... Za slučaj da ste se ipak uputili ka prodavnici, evo šta je danas otvoreno...

Zakon kaže da se trgovina na veliko i malo može obavljati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica.

Takođe, trgovina na veliko i malo može se obavljati na pijacama, štandovima - tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama, prodavnicama, kioscima i automatima smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovima i kioscima u kojima se prodaje roba za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela, kao i skladištima za trgovinu na veliko.

Specijalizovanim prodavnicama ili kioscima smatraju se prodavnice, odnosno kiosci u kojima se obavlja prodaja pretežno jedne vrste robe.

Šoping centri će takođe biti otvoreni, ali ne za šoping, već samo za one koji žele da pogledaju film, popiju kafu ili plate račune. 

Ono što će mnoge obradovati ove sunčane nedjelje je da kafići i terase rade...

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Zara

A što rade prodavnice suvenira??? Kad možemo mi bez hrane mogu vala i furešti bez tog jednog magneta!

Sonha

Pise u zakonu trafike koje imaju iskljucivo štampu a ne drufe proizvode , u budvi sve privatne trafike rade danas prodaju na divlje cigara i svega masu , opet neka rupa u zakonu

ana

Uvedeno je zato da bi zene koje rade u trgovinu imale slobodan dan i bile sa svojom djecom.Vi ocigledno ili ne radite nista ili radite radnim danima a vikendom ste setali i sopingovali pa vam ovo smeta.