22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

22° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poreska uprava sa predstavnicima AmCham: Saradnjom do unapređenja poslovne klime

Ekonomija

Comments 0

Poreska uprava sa predstavnicima AmCham: Saradnjom do unapređenja poslovne klime

Autor: Antena M

  • Viber

Saradnjom Poreske uprave (PU) i Američke privredne komore (AmCham) do unaprjeđenja polovne klime u Crnoj Gori, zaključak je današnjeg susreta predstavnika te dvije institucije.

V.d. direktora Poreske uprave (PU), Sava Laketić razgovarao je danas sa predstavnicima Američke privredne komore (AmCham) u Crnoj Gori, predsjednicom Upravnog odbora Svetlanom Vuksanović, izvršnim direktorom dr Markom Miročevićem i Ana Marijom Simonović, menadžerkom za politike.

Iz Poreske uprave u saopštenju za medije naveli su da na sastanku je bilo riječi o mogućnostima doprinosa kreiranju stabilnog i predvidljivog poslovnog ambijenta i spremnosti na bližu saradnju na obostrano zadovoljstvo.

V.d. direktora Laketić istakao je važnost reforme poreskog sistema i jačanja poreske discipline, kao i unapređenje procesa rada koja će za rezultat, kako je kazao, imati apsolutnu efikasnost, mjerljive rezultate, transparetnost, neselektivnost u postupanju i instituciju koja je servis privredi, a ne biznis barijera.

Navodi se da predstavnici AmCham-a naglasili su da su upravo transparentnost, pravovremenost uz uključivanje biznis zajednice u kreiranje i izmjene poreske politike važni za primjenjivost u praksi, te da je saradnja dvije institucije u tom segmentu ključna.

Iz AmCham-a su još jednom potvrdili spremnost da se saradnja intenzivira i kroz adekvatnu podršku koju Komora sa svojim članstvom može pružiti, a sve sa ciljem da se unaprijedi poslovna klima u Crnoj Gori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR