15 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đeljošaj sa Koherom: Austrija želi Crnu Goru kao 28. članicu Evropske unije

Izvor: Gov.me

Ekonomija

Comments 0

Đeljošaj sa Koherom: Austrija želi Crnu Goru kao 28. članicu Evropske unije

Autor: Antena M

  • Viber

 
Austrija želi Crnu Goru kao 28. članicu Evropske unije, poručio je ministar rada i ekonomije Austrije Martin Koher tokom sastanka sa potpredsjednikom Vlade i ministrom ekonomskog razvoja Nikom Đeljošajem.

“Tokom sastanka bilo je riječi o daljem unapređenju saradnje dvije države u oblasti ekonomije i ocijenjeno da frekventni kontakti na najvišem političkom nivou predstavljaju odličnu polaznu osnovu za unapređenje saradnje u svim oblastima”, saopšteno je iz Ministartsva ekonomskog tazvoja.

Đeljošaj  je predstavio plan razvoja saobraćajne infrastrukture do 2030. i istakao značaj gradnje autoputa koja će Crnu Goru još snažnije povezati za Austrijom i Evropom.

“Previše vremena je izgubljeno. Nema više čekanja. Želimo snažan infrastrukturni zamajac i bolju povezanost sa našim susjedima i partnerima”, poručio je potpredsjednik.

On je austrijskog ministra upoznao i sa mogućnostima investicija i potencijalima koje Crna Gora ima u oblastima energetike i turizma, u kojima je, kako je istakao, i snažan razvojni potencijal.

"Na sastanku je ocijenjeno da posjeta austrijskog ministra Koshera predstavlja podsticaj daljem razvoju ekonomske saradnje posebno u dijelu rasta stranih direktnih investicija, turizma, aviodostupnosti, putne infstrastrukture I dr.  Sagovornici su se saglasili da današnja posjeta predstavlja snažan podsticaj i podršku Crnoj Gori na njenom putu ka članstvu u EU”, navodi se u saopštenju i i ističe da je Koher izjavio “da želi da vidi Crnu Goru kao 28. članicu EU”.

Tokom sastanka potpredsjednik Gjeloshaj je inicirao potpisivanje novog Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti investicija kao i Memoranduma o saradnji u oblasti ekonomije obzirom da je postojeći potpisan još 2001. godine, što je ministar Koher podržao. Ovim povodom najavljen je nastavak intenzivnog dijaloga u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR