15 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković-Santander: Ministarstvo finansija će prilikom planiranja budžeta za 2025. godinu poseban akcenat staviti na dječiji budžet

Ekonomija

Comments 0

Vuković-Santander: Ministarstvo finansija će prilikom planiranja budžeta za 2025. godinu poseban akcenat staviti na dječiji budžet

Autor: Antena M

  • Viber

-Ministar finansija, Novica Vuković sastao se danas sa  šefom predstavništva UNICEF-a,  Huanom Santanderom,  koji završava svoj mandat u Crnoj Gori- saopštili su iz Ministarstva finansija.

Tom prilikom, navode iz kabineta, ministar Vuković zahvalio je Santanderu na izvanrednom doprinosu koji je dao na čelnoj poziciji UNICEF-a u Crnoj Gori, koji je za našu državu,  važan partner i koji ima aktivan angažman na svim nivoima.

Santander je, kako kažu, saopštio da Vlada Crne Gore jeste najveći i najvažniji investitor u obrazovanje, zdravstvo, socijalnu i dječju zaštitu. Budućnost djece Crne Gore, prije svega, zavisi od odluka Vlade Crne Gore da dovoljno sredstava iz državnog budžeta ulaže u ove oblasti − za djecu i porodice. Investicije u djecu ubrzaće ispunjavanje kriterijuma za članstvo Crne Gore u EU.

Vuković je kazao da je, dodaju, u fokusu ove Vlade upravo adekvatno kreiranje socijalne politike, odgovarajuća  socijalna zaštita i racionalna raspodjela sredstava po tom osnovu.

Naglasio je i da će, kako kažu, Ministarstvo finansija prilikom planiranja budžeta za 2025. godinu, poseban akcenat staviti i na tzv. dječiji budžet.

"Na sastanku je saopšteno da će uskoro biti imenovan novi šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, a da će u međuvremenu, tim UNICEF-a predvoditi Sabina Žunić, zamjenica šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

Gospodin Santander rad u UNICEF-u, nastaviće na poziciji zamjenika direktora za javna partnerstva, u sjedištu ove organizacije u Njujorku", saopštili su iz Ministarstva finansija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR