16 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fokus Vlade završetak autoputa Bar – Boljare

Izvor: MSP

Ekonomija

Comments 0

Fokus Vlade završetak autoputa Bar – Boljare

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Fokus Vlade je završetak autoputa Bar-Boljare, a prioritet se daje izgradnji dionice Mataševo-Andrijevica, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

On je sa sastanka Evropskog transportnog koridora, koji je održan u Briselu, poručio da je zadovoljan činjenicom da je jugoistočna Evropa dobila svoj koridor, te da će Crna Gora biti usredsređena na sprovođenju projekata koji pripadaju tom koridoru.

“Očekuje nas početak gradnje dionice Mataševo-Andrijevica u dužini od oko 23 kilometra. U komunikaciji smo sa Evropskom komisijom (EK), od koje ćemo dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 40 odsto procijenjene građevinske vrijednosti, dok je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) spremna da podrži ovaj projekat sa kreditom do 200 miliona EUR”, rekao je Radulović.

Potpisivanjem sporazuma na visokom nivou u maju prošle godine, indikativno proširenje Transevropske transportne mreže (TEN-T) uključilo je izgradnju pruge Podgorica-Nikšić-Čapljina, kao i rekonstrukciju i modernizaciju pruge od Bara do Beograda.

“Takođe, nastavićemo da razvijamo aerodrome u Podgorici i Tivtu. Oni će služiti kao vitalna čvorišta koja povezuju jugoistočnu Evropu sa ostatkom kontinenta, olakšavajući i putnički i teretni saobraćaj”, naglasio je Radulović.

On je dodao da se na listi prioriteta na TEN-T mreži nalazi i barska luka.

“Izgradnja nove i rehabilitacija i modernizacija postojeće putne i željezničke infrastrukture, koja povezuje luku, ključni su preduslovi za razvoj i valorizaciju potencijala koje Luka Bar ima. Samo na taj način Luka Bar može značajno da unaprijedi svoje poslovanje i postane konkurentna drugim lukama u Jadransko-jonskom regionu”, zaključio je Radulović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR