Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NKT odgovorilo Srbiji na optužbe da CG ne testira adekvatno; Nova pravila za pomorce

KORONAVIRUS

Tag Video
Comments 6

NKT odgovorilo Srbiji na optužbe da CG ne testira adekvatno; Nova pravila za pomorce

Autor: Antena M

  • Viber

Nacionalno koordinaciono tijelo odlučilo je večeras da pomorci koji ulaze iz zemalja stope aktivnih slučajeva manje od 25 na 100.000 ne moraju po dolasku u Crnu Goru da idu u karantin niti u samoizolaciju.

Pravila za one koji dolaze iz zemalja sa više oboljelih su drugačija.

"Pomorcima koji se iskrcavaju u državama stope manje od 25/100K, a u tranzitu prolaze ili po iskrcaju borave u državama stope više od 25/100K, smještaju se po dolasku u CG u karantin od 7 dana nakon čega se mogu prebaciti u kućnu samoizolaciju do isteka 14 dana od povratka'', objasnili su iz NKT.

Pomorci koji se iskrcavaju u državama stope aktivnih slučajeva više od 25 na 100.000, bez obzira na to koje će države posjetiti u tranzitu do CG, smještaju se po dolasku u CG u karantin od 7 dana nakon čega se mogu prebaciti u kućnu samoizolaciju do isteka 14 dana od povratka, dodali su iz Vlade.

Iz NKT su se osvrnuli i na optužbe koje su stigle iz Srbije da Crna Gora ne sprovodi adekvatna testiranja na Covid19.

''Kvalitetan i efikasan angažman zdravstvenog sistema i operativnih štabova najbolji je demanti neistinitih tvrdnji iznijetih sa najviših adresa iz regiona da se u CG obavljaju samo brzi testovi na COVID19, te da naša zemlja nema odgovarajuće laboratorije i resurse za testiranje. Naši građani znaju i vide šta i kako radimo, zato i podržavaju u ogromnom procentu, iznad 90% sve ono što su preduzimali i što preduzimaju NKT i Vlada, ali radi međunarodne javnosti saopštavamo da CG ima najsavremeniju laboratoriju, vrhunske stručnjake i odličnu organizaciju'', poručili su iz Vlade nakon sjednice NKT.

Prema njihovim riječima, da nije tako, Crna Gora se ne bi uspješno izborila sa epidemijom i bila prva država u Evropi koja je dostigla status bez inficiranih, odnosno Corona Free.

Iz NKT-a su najavili da će do kraja sedmice prezentirati građanima zbirno sve relevantne informacije o medicinskim sredstvima i opremi sa kojima je Crna Gora izašla iz epidemije.

Na sjednici je usvojen i izvještaj Operativnog štaba za upravljanje donacijama, u kojem se navodi da je jutros u devet sati stanje na računu za donacije iznosilo oko 6,26 miliona EUR i oko 76 hiljada USD.

„U skladu sa procjenama Instituta za javno zdravlje, Kriznog medicinskog štaba, kao i za pomoć ugroženom stanovništvu u prethodnom periodu, odlivi su iznosili oko 1,76 miliona EUR“, kaže se u saopštenju.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Teodora

@djomaa A znaš li ti da si i ti Srbijanac?

Herceg Novi

Milsim da ce uskoro i gradjanima Srbije pocet da smeta sto ovoliko napadaju Crnu Goru. Njihovo glavno oruzje je LAZ plus brojnost ljudi i medija, a nase je ISTINA i nista vise. Pa neka iskreni Hriscani protumace ko je ko.