15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predstava „Čovjek za sve“ u KIC-u

Kultura

Comments 0

Predstava „Čovjek za sve“ u KIC-u

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Satirična komedija „Čovjek za sve“ u izvedbi mladog amaterskog ansambla Pozorišnog društva „Divan” iz Petnjice, a u produkciji Centra za kulturu Petnjica, biće prvi put odigrana na Velikoj sceni Kulturno - informativnog centra ’’Budo Tomović’’ 11. novembra u 20 sati.

"Riječ je o komadu koji se na humorističko-satiričan način dotiče različitih segmenata društva u tranziciji, bez konkretizacije likova i prostora, od prosvjete do politike, ugostiteljstva, ljubavi među mladima, do odnosa mladih prema starijima u savremenoj porodici, a sve uz scenske slike perspektiva mladih kod nas i šire u potrošačkom društvu. Uz ovo, razobličavaju se primjeri mitomanije i osvjetljavaju arhetipski obrasci otuđenog društva sa bilo kojih prostora", saopšteno je iz KIC-a.

“Čovjek za sve” je autorski projekat Dragana Koprivice, koji je autor teksta i režija, a premijera i prva reprize održane su u decembra 2018. u sali Centra za kulturu Petnjica. Predstava je zatim uspješno izvedena na 48. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju, kao i Plavu, Rožajama, Beranama, zatim u Tuzima, u humanitarne svrhe u JU “Komanski most” u Podgorici, kao i dva puta u Luksemburgu za našu dijasporu tokom ljeta 2018. godine, pa će izvođenje na velikoj sceni KIC-a biti već jedanaesto po redu, uz želju i namjeru da se predstava odigra i u drugim gradovima Crne Gore, ali i u regionu.

Članovi „Divana“ su talentovani glumci amateri iz Osnovne i Srednje mješovite škole u Petnjici, kao i iz Srednje medicinske škole u Beranama. U glavnoj ulozi u predstavi je Elmar Korać, a ostatak glumačke postave čine: Šejla Huremović, Džibo Huremović, Hana Muratović, Almina Ličina, Samra Ličina, Mirel Latić, Elmin Korać, Zana Adrović i Dado Kršić.

Ulaz je besplatan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR