19 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skulptura ''Vrijeme'' Luke Radojevića u egipatskoj prijestonici

Kultura

Comments 0

Skulptura ''Vrijeme'' Luke Radojevića u egipatskoj prijestonici

  • Viber
Crnogorski umjetnik Luka Radojević napravio je u Kairu skulpturu iz ciklusa "Vrijeme", koja će biti izlivena u bronzi i postavljena u Ostraka muzeju u egipatskoj prijestonici.

Kako je istakao Radojević, inspirisan piramidama, u svojoj skulpturi je predstavio geometrijske elemente egipatske drevne civilizacije i linerano pismo Vinčanske kulture, koju intenzivno proučava godinama, uzimajući pri tom kao osnov motiv iz švajcarske legende o Viljelmu Telu.

" Ljudska svijest i mašta su spiritus movens stvaranja - stvaranja svojim rukama - svoje sreće i sudbine. Nekada i djelić sekunde odlučuje o životnom toku.

U tim trenucima najbolje je zastati, sinhronizovati frekvenciju treptaja duše i biti u harmoniji sa vremenom, jer vrijeme ima moć da objektivno smjesti događaje i ljude, svakog na svoje mjesto", objasnio je on.

Radojević se trenutno nalazi u Sankt Peterburgu, gdje priprema modele za nova dva projekta iz ciklusa "Homo sapiens", koje će od 9. do 25. juna finalizovati u italijanskoj opštini Friuli Venezia Giulia.

Gostovaće i u Jermeniji, priprema i izložbu u Rusiji, a njegova djela će biti izložena i na velikom mjetničkom festivalu „Put svile” koji će tokom ljeta biti održan u Kini.

Izvor: RTCG

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR