10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović: Nećemo nikoga ucjenjivati

Politika

Comments 0

Vuksanović: Nećemo nikoga ucjenjivati

Izvor: Dan/CdM

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Koalicione relacije su dinamične i treba da prate potrebe naših građana i da daju dobar odgovor na sve društvene izazove kako bi politika koju zajedno vodimo bila uspješna, izjavio je poslanik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović.

Upitan o odnosima u koaliciji na vlasti i ispunjavanju koalicionog sporazuma, on je za Dan kazao da HGI nije vođen uskopartijskim interesima.

"Procesi u kojima jesmo traže od nas punu posvećenost i odgovornost, kako na lokalnom tako i na državnom nivou, a s ciljem da sveukupni ambijent bude bolji. Hrvatska građanska inicijativa je izgradila imidž stranke koja nije vođena uskopartijskim interesima, već njeguje senzibilitet za širi kontekst i opšte dobro, lišena u svom djelovanju bilo kakvog ucjenjivačkog ponašanja", naveo je Vuksanović.

Prema njegovom sudu, to su prepoznali njihovi birači i građani, iako je to vodilo u rizik pomanjkanja stranačke infrastrukture i onih mehanizama kojima se vodi politička borba na našim prostorima.

"Percipirajući važnost trenutka u kojem smo kao država i društvo, prihvatali smo podređenost manjih interesa kako bismo odbranili i ostvarili više interese, a oni se ne tiču samo HGI, već svih nas", kazao je Vuksanović.

Na pitanje sprema li se HGI za izbore u Tivtu i da li je već sada poznato hoće li nastupiti samostalno na tim izborima, odgovorio je da se aktivno pripremaju za te izbore, a odluka o nastupu će tek da bude donijeta.

"Hrvatska građanska incijativa se aktivno sprema za izbore još od 2016. Osim jasne medijske profilacije, intenzivnim djelovanjem i na polju kulture, jačanjem dobrosusjedskih odnosa Crne Gore i Republike Hrvatske, njegujemo i neposredan pristup s građanima kako bismo i na taj način poboljšali percepciju naše politike", rekao je Vuksanović.

On je naveo da će konačnu odluku o načinu nastupa na izborima donijeti najveće stranačko tijelo.

"O nastupu na predstojećim izborima odluku će donijeti središnji odbor HGI najviše stranačko tijelo, a u saglasju s našim biračima i simpatizerima", saopštio je Vuksanović.

Vuksanović je istakao da sa svojim koalicionim partnerima imaju partnerski odnos.

"To podrazumijeva da za stolom, iza zatvorenih vrata, rješavamo sve što je potrebno. To je proces koji je stalan, a na nama je da ga unapređujemo", zaključio je Vuksanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR