11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković: Svaki peti pripadnik VCG Srbin

Politika

Comments 4

Bošković: Svaki peti pripadnik VCG Srbin

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Sa pojedinih adresa svaka prilika, uključujući i pandemiju koronavirusa koristi se za razračunavanje sa Crnom Gorom, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković u Parlamentu. 

Kako je kazao, primjenom dinamičkih metoda hibridnog djelovanja želi se uticati na političke, društvene, bezbjednosne i ekonomske prilike u Crnoj Gori.

„Pojedini centiri moći autonomno ili preko posrednika u Crnoj Gori sprovode intenzivne informacione operacije koje najčešće uključuju propagandu dezinformacije i plasiranje osjetljivih informacija kojima se kojima se želi stvoriti strah i panika kod građana. Aktivnosti imaju za cilj skretanje Crne Gore sa njenog evroatlanskog puta, diskreditaciju njenih institucija, a u krajnjem poništenje nezavisnosti i ponovno stavljanje Crne Gore u okvire velikodržavnih projekata“, kazao je Bošković. 

Odgovarajući na pitanje poslanika DPS-a Nikole Rakočevića u kojoj mjeri je Vojska CG spremna da odbrani državu od sajber i hibridnih prijetnji, Bošković je odgovorio da su Ministarstvo odbrane i Vojske Crne Gore sposobni da prepoznaju i pravovremeno reaguju i odbrane nacionalni sajber prostor.

„Kada je u pitanju odbrana od hibridnih napada Vojska se brani na najbolji mogući način. Vojska i Ministarstvo odbrane su za vrijeme pandemije na najbolji mogući način dokazali građanima da postoje radi njihove bezbijednosti“.

Bošković saopštio je da u Vojsci Crne Gore ima pripadnika svih nacija, a da Srba ima više od 20 odsto.

On je to saopštio odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika Demokratskog fronta koji je pitao "da li je istina da je započet proces čišćenja Vojske Crne Gore od pripadnika srpske nacionalnosti".

"Načelnik, glavni koji je odgovoran za kadrovanje je Srbin iz Trebinja, bivši komadant vazduhoplovstva koji ide u misiju u Brisel je Srbin iz Kragujevca. Komandant najvećeg broda je Srbin iz Vojvodine”, naveo je Bošković.

On je rekao da je još važnije što ti ljudi Crnu Goru doživljavaju kao svoju zemlju koju su spremni da brane i da poginu za nju.

"U Vojsci Crne Gore "nikada neće biti prebrojavanja po vjeri i nacionalnosti, već isključivosti prema odnosu države čiju uniforme nose".

Bošković je Kneževiću odgovorio i da je sredinom februara vratio orden koji mu je dodijelila Srpska pravoslavna crkva .

"Imam dokaz DHL-a za to, tako da sam više nego ponosan na to. Nacionalizam je najniži oblik društvene svijesti. Svrstali ste se u red onih koji žele da utru sve ono što je građansko u ovoj državi sve ono što je antifašističko i progresivno", kazao je Bošković.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

slobo

Bolje i Srbi nego domaće posrbice

CG1

Ko to kaže da su oni baš svi odani našoj CG,ne bih rekao,bar neki koje ja znam????? Što se ministre pravdaš onima koji su šćeli da izazovu krvoproliće 2016-te, budite više oprezni,Vi ste ministar Vojske CG!!!!! Znam i na policijskoj akademiji koji su primljeni a srbovali su po CG i opet će,toliko o Vašoj digurnosti o njihovoj odanosti našoj CG!!!!!!!???????!!!!!!!! ZA PRAVO ČAST I SLOBODU CRNE GORE!!!!!

Vuko

@MNE Ne to nije rizicna nego glupa odluka,sramota je kako nasi politicari nista nijesu naucili iz istorije.U Srbiji "gledaju da nas nema" kao sto kaze ministar zdravlja a odje im daju da budu generali i nacelnici odgovorni za kadrovanje,dakle kadar nam bira srbin iz Trebinja.