10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Kandidat za mandatara će u roku dobiti mandat za sastav Vlade, neophodne kadrovske promjene unutar DPS-a

Politika

Tag Video
Comments 18

Đukanović: Kandidat za mandatara će u roku dobiti mandat za sastav Vlade, neophodne kadrovske promjene unutar DPS-a

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović gostujući na N1 televiziji u emisiji "Pressing" kazao je da se na parlamentarnim izborima nije dogodio nikakav pad DPS-a, jer je DPS sa partnerima osvojio samo jedan mandat manje od nove vlasti.

"Dogodilo se nešto što se uobičajeno događa u demokratskim društvima", kazao je on.

Predsjednik je kazao da nova vlast potpisanim sporazumom odaje priznanje svemu što je Crna Gora uradila u prethodnom periodu.

Đukanović je ponovio da neće otići sa funkcije predsjednika države.

"Imam vrlo čvrstu namjeru da svoj mandat do kraja koristim za dobrobit države", ističe on.

Komentarišući izjavu Duška Kneževića da će se uskoro vratiti u državu, te da neće biti mjesta za obojicu Đukanović kaže da je riječ o čovjeku koji je pod nekoliko optužnica, koji je bio na međunarodnoj potjernici.

"Jedva čekam da se vrati u Crnu Goru, da saopšti to što ima pravosudnim organima Crne Gore, a onda nije teško pretpostavi ko će se naći u zatvoru."

"Ne bojim se nikakavih krivičnih prijava", kazao je on.

Upitan kada će formalno dati mandat Zdravku Krivokapiću Đukanović kaže da je rok mjesec, a prošlo je tek sedam dana.

"Nema sumnje da ćemo u roku obaviti posao i da će onaj kandidat za poziciju mandatara koji dobije 41 potpis poslanika od mene dobiti mandat za sastav nove Vlade", poručuje Đukanović.

Naveo je i da će do kraja godine DPS imati vanredni kongres.

"To će biti prilika da razgovaramo o svim pitanja uključujući i neophodne kadrovske promjene, kako bismo što brže povratili dio izgubljenog povjerenja", istakao je Đukanović.

Nije ga iznenadila izjava Krivokapića da se ne slavi 9. maj

Nije ga navodi iznendila izjava Zdravka Krivokapića da ne treba slaviti 9.maj već 23. i 24. septembar.

"Nema nikakve sumnje da je gospodin Krivokapić po vlastitom priznanju predstavnik Srpske pravoslavne crkve u parlamentarnoj, novoj parlamentarnoj većini, a Srpska pravoslavna crkva je, prema kazivanju njenih čelnika, već od 1989. godine od njihovom dolasku u Crnu Goru došla sa namjerom da miri Crnu Goru, a pomirenje u njihovoj interpretaciji jeste potiranje razlika između onog što su učinili za Crnu Goru antifašisti i onog što su radili saradnici fašističkog okupatora", kazao je on.

Predsjednik kaže da sveštenici SPC djeluju u skladu sa interesima za identitesko potiranje Crne Gore.

"Protiv ugrožavanja državnosti Crne Gore borićemo se svim sredstvima", poručuje Đukanović.

Komentarišući izjavu Dritana Abazovića da bi pregovore vršio i u džamiji i u katoličkoj crkvi, Đukanović kaže da će razvoj događaja u budućnosti pomoći onima, nesklonim velikodržavnim projektima, da se do kraja osvijeste od opasnosti od projekta čiji su sastavni dio.

Predsjednik navodi i da nikakve poslovne interese nema sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nije istina, kaže, da investitori užurbano prodaju imovinu i napuštaju Crnu Goru.

Izvjesno da će povući Zakon o slobodi vjeroispovijesti ali pobijediće građanska CG

Nema sumnje, navodi, da je SPC bila akter političkog procesa u državi.

"SPC je pokušavala da potre identitet Crne Gore, da bi posrbila Crnu Goru", navodi on.

"Nijedna druga vjerska zajednica nije imala primjedbi na zakon do SPC. Prihvatili smo da korigujemo te članove, a onda se ispostavilo da su sporne i druge odredbe. Sporna je i registracija zbog tvrdnje njenih velikodostojnika da je ona starija od Crne Gore, iako se registrovala u drugim državama, u tome se krije njen naum posrbljavanja CG, i da se nađe pod upravom SPC", navodi Đukanović.

Gotovo je izvjesno da će povući Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kaže on.

"To pitanje će morati biti zatvoreno. Makar se sad povukao vodiće se dijalog i pobijediće ideja građanske države u kojoj će SPC imati status jedne od vjerskih zajednica i ništa više od toga", poručuje Đukanović.

Govoreći o popisu stanovništva koje čeka našu državu Đukanović je podsjetio na zainteresovanost Srbije za popis u CG.

"Zamislite da se ja iz CG javim i kažem da sam zainteresovan za rezultate popisa u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji...Takva izjava potvrđuje da postoji intencija da se miješa u unutrašnje stvari susjednih država, da se želi izvoditi identitetski inženjering u regionu kako bi se stvarao taj eufemistički nazvani "sprski svet". Jasno se o kakvoj se tu politici radi. Jasno je da se ona legitimiše ispod jedne iskontruisane formulacije koja kaže da je to briga za prava ugroženih Srba u regionu. To je ista onakva briga kojom je Milošević pokušavao da reaguje na Karadžićev poziv da zaštiti ugrožena prava Srba u Bosni, i znamo kako je to završilo", rekao je Đukanović.

Na kraju je naveo da je razočaran indolentnošću zapadnih centara prema onome što se dešava na Balkanu te zbog toga što je EU region ostavio nekim drugim uticajima.

Komentari (18)

POŠALJI KOMENTAR

HNovi

@Vanja zato sto je bio svjestan da ce tesko ponovo pobjediti, ovim potezom je otvorio kljucno pitanje i stavio ga u fokus drustva i ne moze se vise ignorisati. Sada nakon izbora, odluke i odgovornost je na drugoj strani a Crnogircu i manjine ne mogu vise samo lijeno da posmatraju i cekaju resenje

Johnny

Neka DPS, kao partija sa najvise mandata, predlozi Abazovica za mandatara pa da gledamo pozoriste. Kad vec moramo nazadovat bar da se zabavljamo -)

Nikola

@Tajfun Ako su mu rođaci Crnogorci nek mu ponude sljedeće:držaće mu famelju bolje no svoje dok ne nađe posao u CG,dok ne proda ako sto ima u Srbiju i ne skući se u Crnu Goru.Tim bi dokazali da su Crnogorci,a znali bi i ko i što im je rođak!