8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jedan tužan i ružan dan Dritana Abazovića

Politika

Comments 13

Jedan tužan i ružan dan Dritana Abazovića

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa profila Živkovića sa društvene mreže Fejsbuk)

Mora se priznati da je obraćanjem u parlamentu i gostovanjem na televiziji svojih mentora, mlađani Abazović juče bio "zvijezda dana".

Njegov nastup u parlamentu je bio ispod svakog nivoa jer je obilovao nedovoljnom ili nikakvom argumentacijom i populizmom, a posebno je došla do izražaja njegova nezrelost, teatralnost, narcisoidnost i primitivna arogancija.

Odavno su ljudi rekli ... "daj čovjeku vlast, pa ćeš vidjeti kakav je" i mi tako juče vidjesmo kako to tužno izgleda u slučaju gospodina Abazovića.

U potpunosti razumijem da gospodin Abazović trpi ozbiljne i različite pritiske zbog ukupne, veoma kompleksne i kontroverzne situacije, za koju je on lično najzaslužniji, ali to nikako ne može opravdati njegovo jučerašnje ponašanje.

U politici čovjek mora adekvatno, odgovorno i smireno odgovoriti svim izazovima i sada je jasno da ove veoma važne lekcije nije savladao prvi čovjek URA-e, Abazović.

Gostujući sinoć na tv. "Vijesti", uspio je ispeglati i korigovati svoje uzdrmano psiho-fizičko stanje iz parlamenta, ali nam je pokazao zavidno nepoznavanje svoje uloge koju će imati u budućoj vladi. Kao ostvareni politikolog, nije umio sakriti elementarna neznanja iz pravne i bezbjedonosne oblasti, iako će obavljati upravo te poslove.

Saopštio je ukupnoj javnosti, zaprepašćujuću činjenicu da mu je nuđen mito od 21 milion eura, bez objašnjenja kako i zašto ovo ozbiljno krivično djelo nije odmah prijavio nadležnom tužiocu. Ovakvo ponašanje je više nego skandalozno i zakonom zabranjeno, a pogotovo zabrinjavajuće i nedopustivo za čovjeku koji pledira da vrši jednu od najvažnijih i najodgovornijih političkih funkcija u zemlji.

Dodatno nas je zabrinuo izjavom ..."da njega ne interesuje što je bilo 1918-te", znajući dobro da konstituiše vlast sa onim ideološko problematičnim snagama, koje svoju politiku baziraju upravo na lažnom tumačenju događaja iz te, za Crnu Goru nesrećne godine.
Sve u svemu, moram priznati da mi je juče bilo tužno, sadržajno pratiti izlaganja gospodina Abazovića i još tužnije gledati kako se ponaša.

Ovakva kontroverzna vremena stvaraju heroje i anti-heroje. Više je nego očigledno da se Abazović uspješno kandiduje da bude ovo drugo, iako je imao sve šanse da bude heroj ovog vremena.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

@Vladimir U pravu si TREBA NAM OBJEKTIVNOSTI, a u Dritkovom slučaju i STRPLJENJA. Dritko nije ni svjestan kako će se ova njegova koalicija (trojni pakt) završiti za njega. Niko ga ne voli, ni saradnici. NEKA NAM JE VJEČNA CRNA GORA

Javor

I da nastavim na ovo gore rečeno. Bojim se da Dritko nije dovoljno izmjerio visinu i u zanosu zaboravio da s' visoka se moze pasti, a takav pad zna biti fatalan.

Javor

Uobrazivsi da je on taj koji će promijeniti svijet upleo se kao štene u šipražje. Neartikulisanom galamom, teatralnim mahanjem rukama, okretanjem glave na sve strane, kao bitvaktile Tito kada bi prolazio kros spalire gradana, uzletio je nezreli i nesrećni Dritko visoko, previsoko.