16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić: Ja sam naložio hapšenje Veljovića kada sam vidio njegovo djelovanje na Cetinju

Politika

Tag Video
Comments 38

Krivokapić: Ja sam naložio hapšenje Veljovića kada sam vidio njegovo djelovanje na Cetinju

Autor: Antena M

  • Viber

Počela je konferencija za medije predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića povodom aktuelnih dešavanja u državi.

Krivokapić je kazao da se Crna Gora nalazila u delikatnoj situaciji.

"Ustoličenje je bio povod da određene strukture, koje pokušavaju od 30. avgusta da prekroji izborni rezultat, da ostvare destabilizaciju Crne Gore, uvođenje haosa", kazao je on.

On je zahvalio građanima Crne Gore koji su kako je rekao pokazao da je demokratska i uzdržana od sukoba.

"Oni koji su bili tamo znaju da je najmanje tu ideologije a najviše politike i organizovanih kriminalnih grupa. Muk vezano za pad onog tovara sada više ubjeđuje da to nije bilo slučajno. Da su ove sile koje žele da od CG naprave državu koja nikad nije bila. Država je pokazala stabilnost, da nema te politike koja je bitnija od politike mira. Dobili su svi građani jer su pokazali da su dostojanstveni i da smo napravili iskorak ka pomirenju", navodi on.

"Znam da su Cetinjani najkulturniji dio Crne Gore, ja znam da tako ne misli najveći dio Cetinjana, uvijek u svakom gradu imate odstupanja. Ta odstupanja i ti bukači ne mogu da budu niti mjera grada niti CG. CG od današnjeg dana se okreće ekonomskim reformama, da stvori bolje uslove za život svih nas", poručuje premijer.

On kaže da će istrajati jer kako kaže znaju šta je najbolje za Crnu Goru.

Broj dezinformacija je kaže dostigao vrhunac.

Kaže da građani mogu da odahnu, da je prošao dan D.

"Ali ono što je najvažnije da tolerancija koju je iskazala policija je najbolje rješenje. Svi koji su se ogriješili prema zakonu oni će odgovarati", kaže Krivokapić.

Upitan na koga je mislio kada je rekao da se radi o državnom udaru, kaže da on nije koristio tu formulaciju.

Navodi da na osnovu jednog dana ne mogu imati sve analize te da će one biti urađene u narednih sedam dana, te ponovio da svi koji su prekršili zakon će odgovarati.

Na pitanje sprema li se smjena direktora UP Zorana Brđanina i ministra Sergeja Sekulovića kaže da će biti preispitan svaki čin svakog pojedinca.

"Niko neće biti pošteđen, bez obzira koju funkciju ima i koja politička partija ga štiti", kaže on.

Komentarišući to što je Veljović pušten da se brani sa slobode kaže da se "ne može čudom načuditi šta se to radi u pravosuđu".

"Pravosuđe je ostalo jedina zarobljena institucija", navodi on.

Ovdje se kaže radi o selektivnosti.

"Svi građani su vidjeli šta se desilo. Nije policija kriva kada na nju nasrću", ističe on.

"Ovaj premijer je od početka smatrao da ono što je zahtjev vjerske zajednice mora biti ispoštovano. Nijednog trenutna ni dlaka na glavi mi nije pomislila da je moglo biti drugačije", kaže Krivokapić.

Kaže da nije dobio nikakva uslovljavanja prethodnih dana, pa ni ambasadora.

"Prelomni trenutak se desio u 4 sata i 30 minuta kada sam ja rekao idem na Cetinje i biću sa patrijarhom i mitropolitom. Tada je komandni sistem prepušten profesionalcima, ali do toga trenutka nije postajao scenario koji je obezbjeđivao nadu da se može nešto promijeniti. Svi su željeli da vide silu i da se na silu odgovori adekvatno i propali su planovi stratega koji su doveli CG u ovo stanje. Sumnjam da su postojala dva sistema, koja ima samo sektor bezbjednosti, to znam od oktobra 2020. i tragam đe se to nalazi", navodi on.

"Juče da se desilo to što je bilo planirano mislim da bi danas imali građanski rat", ističe premijer.

"Nedopustivo je da na CT bude i bivši i sadašnji predsjednik. Oni treba da svojim primjerom pokažu da su predsjednici svih građana. Oni su se pokazali juče i dokazali. Ja vam tvrdim da je ovo bitka za očuvanje interesa, stečenih pozicija, uskraćenih poslova", navodi on.

Kaže da je okupljanje bilo organizovano ali da nema organizatora, jer neko kako tvrdi bježi od odgovornosti.

Navodi da je CG nezavisna država koju ne može ugroziti ni Srbija ni bilo ko drugi.

"Nikakvog uticaja nije bilo sa strane, ovo je projekat koji su radile osobe iz Crne Gore. Nije nam niko pomagao", ističe premijer.

Kada je govorio da su postojala dva paralelna sistema, kaže da misli na sistem za prisluškivanje.

"Akcija koje je izvedena izučavaće se u udžbenicima o bezbjednosti", ističe Krivokapić.

Komentarišući izjavu Veljovića da se radi o političkom progonu kaže da on nikada nije bio progonitelj.

"Taj gospodin je jedan od organizatora, neka on priča bajke, on štiti svoj lični interes i šteta je što zakon o porijeklu imovine nije zaživio. Bila je bitka zaštite interesa", navodi Krivokapić.

"Mislim da je to urađeno na zadovoljstvo svih nas i želim da istaknem da je to bila radost koja se osjećala i ovdje u Podgorici posebno a i u svim gradovima CG", navodi Krivokapić.

"Ja sam naložio hapšenje Veljovića kada sam vidio njegovo djelovanje na Cetinju i to sam rekao jednom pomoćniku direkotra Brđanina, Brđanin me informisao kada se to desilo", kazao je premijer.

Prenos ste mogli praititi na našem portalu.

Komentari (38)

POŠALJI KOMENTAR

Neko

Bravušane, ocigledno te neko nije informisao da si prekoracio svoja ovlastenja- nije posao premijera da hapsi bilo koga?! jesi li,proskulo, primijetio da si zapljuvan vise puta- o molo molo tovljevom koktelu, drzavnom udaru i negiranju orogona. Ti jednom zines-3 puta slazes!

Srecko013

Čitajući ove komentare ne mogu se oteti utisku da su autori upravo onakvi za kakve smatrate Srbe iz Crne Gore koji podržavaju SPC. Ne razumem čemu tolika mržnja prema sunarodnicima koji drugačije misle?

Zoran

Ostaces zapisan u istoriji, na nacin od kojega se pristojnom covjeku gadi.