10 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Banović: Nema koalicije sa onima koji negiraju Crnogorce ili koji su za to da se oduzme Prijestonici vlasništvo nad Cetinjskim manastirom

Politika

Comments 23

Banović: Nema koalicije sa onima koji negiraju Crnogorce ili koji su za to da se oduzme Prijestonici vlasništvo nad Cetinjskim manastirom

Izvor: RTCG

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Zamjenik predsjednika Socijaldemokratske partije Borislav Banović rekao je da nijesu zvanično dobili poziv ni iz jedne partije za pregovaranje o formiranju vlasti na Cetinju. On je u Jutarnjem programu TVCG poručio da je nemoguće formirati koaliciju sa strankama koje negiraju Crnogorce ili bilo koju naciju u Crnoj Gori, ili onima koje su za to da se oduzme Prijestonici vlasništvo imovine nad Cetinjskim manastirom.

Banović je poručio i da u koaliciju mogu samo sa subjektima koji njeguju antifašističke vrijednosti i poštuju nacionalni i vjerski identitet.

"Prerano je govoriti sa kim će SDP formirati koaliciju na Cetinju. SDP je na izbore izašao sa više nestranačkih ličnosti i nije sam koji odlučuje o postizbornim sporazumima. Tu je jedna grupa mladih ljudi sa kojima želimo nastaviti saradnju i čije mišljenje želimo da čujemo", poručio je Banović.

On je kazao i da je lijepo je što se SDP nalazi u političkoj poziciji u kojoj sa svih strana vlada interesovanje za saradnju.

"Pored svih tih lijepih pozicija ostaje činjenica da je Cetinje u problemu. Ko god da formira vlast ima težak zadatak i treba da se više okrenemo tome što nam je raditi, nego ko će s kim u koaliciju", poručio je Banović.

Komentari (23)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

@BMX Cetinjani su posebni po svemu,odlučni da se suprotstave nepravdi ,ali isto tako spremni da prespavaju izbore i ne valorizuju tu svoju borbu na pravi način i pokažu svakome đe mu je mjesto!

Legenda

@BMX U pravu si 100 posto.To je činjenica.Ali Slavko Perović je usadio u glavu mržnju Cetinja ima i ako je prvi sa četnicima ograditi se za to vrijeme nenormalan savez sa Novakom Kilibardom.Kažem tada kada sam istupio iz LSCG.Ali činjenica Novak se izmijenio i još mnogi od njih i izvini se Sarajevu

BMX

Cinjenica je da vise od trecine Cetinjana nije izaslo na ove izbore i da je svaki peti zaokruzio na listicu upravo one koji im negiraju naciju, drzavne simbole, pravo na svoju crkvu i svoj jezik, koji su im oteli crkve i manastire, koji su ih "castili" suzavcima i gumenim mecima i silom doveli popa