22 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić: Smjena dogovorena sa Đukanovićem, ono što se na Cetinju nije moglo uraditi, sada su uradili

Politika

Tag Video
Comments 22
Avngardni dio predvođen Abazovićem Crnu Goru će da pretvori u plantažu banana

Krivokapić: Smjena dogovorena sa Đukanovićem, ono što se na Cetinju nije moglo uraditi, sada su uradili

Pozvao je građane da ne izlaze na ulice, već da posmatraju i dobro razmisle kad sljedeći put budu glasali

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Zdravko Krivokapić na početku konferencije za medije saopštio je da je morao to da učini jer mu poslanici nijesu dozvolili, zahvaljujući, kako je rekao, političkim maniplacijama, da saopšti u Skupštini šta je želio.

"Zato se sada obraćam samo narodu. Spekulisalo se da ću podnijeti ostavku, neki su me nagovarali, govorili su mi da je to najbolji put. Meni ništa ne znači hoću li biti premijer dan više. Ja znam da sjutra neću biti premijer, jer je to dogovorio Đukanović sa onim dijelom stranaka na kojima je izvojevana pobjeda 30. avgusta", kazao je on i dodao:

"Ja sam više puta rekao da će maske pasti, ali je potrebno da one budu potpuno skinute. Maske su pale. Ko to želi da vidi vidjeće, ko ne želi ne mora. Ja sam i dalje u duši samo univerzitetski profesor, ja sam u politiku ušao samo zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Ja sam ispunio amanet čovjeku kom sam dao obećanje da će pored zakona biti povećane plate građanima i ja sam danas čista obraza pred vama dragi narode", kazao je Krivokapić.

Kako je dodao, zna da mnogi imaju osjećaj da pravda nije došla.

"Pitajte o tome Abazovića koji je izabrao da bude koordinator svih bezbjednosnih služni. Pod njegovom, a ne mojom kontrolom bio je MUP, pod njegovom a ne mojom kontrolom je i policija. To je ekipa koja je pokušala da spriječi ustoličenje mitropolita Joanikija i hvala Bogu, u tome nijesu uspjeli", naveo je on.

"Ja sad očekujem da ćemo mi da smanjimo uvoz a da će avngardni dio predvođen Abazovićem Crnu Goru da pretvori u plantažu banana", naveo je on i dodao da je prijedlog za razrješenje Abazovića da podnese i ranije, ali to nije učinio dok se namjere do srži nijesu ogolile.

Kako je dodao, ovo je sve davno isplanirano i sada ulazimo u završnicu plana.

"Da li je to manjinska, rogamska ili banana vlada, svejedno, to je završnica", kazao je.

Kako je kazao, za ovakvu situaciju potrebno je strpljenje.

"Ja sam to strpljenje obećao i jednom od najvećih sinova ovoga naroda, najzaslužnijem za slobodu ovoga naroda- Amfilohiju. Obećao sam da ću i u strpljenju ispuniti obećanje. Trpio sam. Vi to bolje znate. Ovu Vladu rušili su mnogi, njeni prvi prijatelji i potonji neprijatelji", kazao je Krivokapić.

Kako dodaje, ova Vlada nije mogla preživjeti napad iznutra.

"Jedinstvo je bilo najveća snaga ove vlade. Znao sam da će je minirati oni koji su najmanje radili, i koji su od ove Vlade najviše dobili", poručio je Krivokapić.

Kako je naveo, Abazović je imao moralnu obavezu da u nezadovoljstvu podnese ostavku.

"Moje srce je čisto, zahvalan sam što je strpljenje pobijedilo. Iako su mi mnogi političari predlagali da pokrenem pitanje smjene Abazovića, da tražim razrješenje, a mogao sam da ga tražim petog septembra jer je on sa nekoliko pojedinaca, direktno i indirektno podržao antidržavna, anticrkvena i anticivilizacijska događanja na Cetinju. Zato pet puta nije održano VNB. Bio je to trenutak velike sramote i kukavičluka za pojedine nosioce državnih organa koji su bili dužni da brane ustavni poredak. Zahvaljujući pojedincima koji su bili hrabri Crna Gora nije gurnuta u ponor pokušajem ustavnog puča. Ono što se na Cetinju iznutra nije moglo završiti, to su uradili sada sa posrednicima unutar Vlade. Niko ne voli kad političari brane fotelje. U mom slučaju se radi o električnoj stolici u kojoj sam sjedio od 4. decembra. Tada je trebalo da sagori ne samo premijer nego je to bila stolica oko koje je trebalo da se sukobi narod i to onaj pobjednički, hrabri, nedužni, a ne da prevara bude mjera života", kazao je on.

Predsjednik Vlade u ovoj najljepšoj državi najljepši je posao, kazao je on.

"Svi ćemo znati brzih dana, potonja prevara će biti veća od prve. Ovo je tek prva. Nadam se da ćete, uvaženi građani biti veoma pažljivi prilikom budućeg glasanja. Nemojte nikad više da birate one koji neće zastupati vaše interese", kazao je Krivokapić.

On je zahvalio Aleksi Bečiću koji je, kako kaže, šta znači održati riječ.

"Molim sve građane da ne izlaze na ulice, nego da ostanu kući jer je mir i bezbjednost nas i naše djece važniji od svega. Ostanite kući i posmatrajte to. Ja sam potpuno svjestan- sjutra će smijeniti predsjednika Vlade i ovu Vladu, ali ovaj narod ne možete i nećete smijeniti, on je jači od svake politike", zaključio je Krivokapić.

Komentari (22)

POŠALJI KOMENTAR

Milos

Tesko sta odgovorit sovinisti ..al ovo je stvarno tuga sta politika napravi od jednog naroda ps drug sto prije kod psihijatra nadam se da ce ti pomoc a ja cu zapalit svijecu za tebe i pomolit se za tebe da nadjes mir i spokoj u dusi

Bajo

Prihvatam da u CG ima 28 % Srba . Prethodni popis u vrijeme Milosevica ih je bilo 9% . I prihvatam da su 75% od tih 28% najveci neprijatelji drzavnosti Crne Gore i nacionalnog i kulturnog specifikuma Crnogoraca. Da li ti je odgovor dovoljno jasan ili da obrazlazem ? ps . I da 90% od tih 28% podrzava genocid u Srebrenici i obozavaoci su Ratka Mladica . To vec ne treba elaborirati .

Baba

@Đoko Orlandić, evo danas reče jednu jedinu istinu- od sjutra nije premijer tamonjihovevlade! Za urok!