8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada na narednoj sjednici odlučuje o 'Temeljnom' ugovoru sa Crkvom Srbije! Abazović traži prisustvo svih ministara!

Politika

Comments 10

Vlada na narednoj sjednici odlučuje o 'Temeljnom' ugovoru sa Crkvom Srbije! Abazović traži prisustvo svih ministara!

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Premijer Dritan Abazović zatražio je od svih ministara da budu prisutni na narednoj sjednici Vlade, jer će na dnevnom redu biti izjašnjavanje o "Temeljnom" ugovoru sa Crkvom Srbije - saznaje Antena M.

Abazović je juče u Beogradu izjavio da "nema žurbe" povodom ovoga pitanja ali je, očigledno, odlučio (ili preuzeo obavezu) da ugovor koji je predmet oštrih sporenja na političkoj sceni i koji je ustalasao crnogorsku javnost, po svaku cijenu i što prije potpiše sa Crkvom Srbije.

SDP najavila je da će inicirati skraćenje mandata Skupštini, ukoliko Vlada usvoji tekst Ugovora koji je objavljen kao "usaglašen" na Radnoj grupi.

Demokratska partija socijalista juče je saopštila da Nacrt ugovora "verifikuje neistine SPC, a crnogorsko vjersko, kulturno i državno nasljeđe svrstava u srpsko". Poslanik DPS Nikola Rakočević izjavio je sinoć da takav ugovor ne može biti potpisan jer je za donošenje "važnih odluka potrebna kvalifikovana većina u Vladi".

Predsjednik CG Milo Đukanović poručio je da ugovor sa Crkvom Srbije treba potpisati, ali tek nakon široke rasprave na javnoj sceni i naglasio da "Vlada treba da brine o onome što su interesi države Crne Gore, a crkva da vodi računa o svojim interesima".

Predsjednik SD Damir Šehović juče je otvorenim pismom pozvao predsjednike državotvornih partija da kažu "dosta" i prijedlog "Temeljnog" ugovora okarakterisao kao "skandalozan, sa elementima izdaje". 

Nakon današnje Abazovićeve najave da će se Vlada izjašnjavati o "Temeljnom" ugovoru sa Crkvom Srbije naredne sedmice, izgleda da Crna Gora ulazi u novu etapu političke krize i da su vanredni izbori najrealniji rasplet.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

prorok

@igor Da li si to govorio litijašima koji su ti mjesecima svirali mozak? Da li ti imaš ime, prezime i sopstveni identitet ili stvorenje čija je suština jelo i piće?

Stevan Dž

A zašto uoppte potpisivati taj Ugovor o odnosima sa crkvom Srbije, kada ga ona nije potpisala u svojoj zemlji, kada mi još nemamo Tomos naše CPC i na kraju taj Ugovor može biti kao pti je i u Hrvatskoj, nipta više!!!!!!???

Tako je

@igor Samo da se imovina prepiše na državu, pa ćemo lako usaglasiti sve ostalo