24 °

max 24 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

24° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujović: Presuda projektovana u kabinetu URE za mene predstavlja čast

Politika

Comments 12

Vujović: Presuda projektovana u kabinetu URE za mene predstavlja čast

Autor: Antena M

  • Viber

Akademik DANU i potpredsjednik Crnogorskog PEN Centra Sreten Vujović izjavio je večeras da podnošenjem krivičnih prijava protiv njega i još sedam osoba sa Cetinja, zbog navodnog "pokušaja da se spriječi predsjednički kandidat Jakov Milatović da održi promotivni skup" - aktuelna vlast u Crnoj Gori nastavlja targetiranje i progon intelektualaca i neistomišljenika.  

"Ovo je nastavak i sprovođenje u djelo onoga što je Abazović već najavio targeirajući prethodno crnogorske intelektualce (Milorada) Popovića i (Andreja) Nikolaidisa. Sada sam, očigledno, ja na redu", kazao je Vujović za Antenu M.

Podsjetio je na Abazovićevu izjavu da "stalno istih 15 do 20 ljudi pravi probleme, a niko ne smije da ih procesuira" i ocijenio da su tu političku poruku dobro razumjeli u policiji i pravosudnim, odnosno "krivosudnim organima". 

"Svaka presuda, koja je izgleda već projektovana u kabinetu URE, za mene lično predstavlja čast i doživljavam je kao odlikovanje prvog reda i to odlikovanje za patriotizam, ako ga ikad ustanove", poručio je Vujović "veleizdajničkoj Vladi", naglašavajući da glas razuma i otpora crnogorskih patriota ne mogu ugušiti.  

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Dragan PV

Podrška od starog Liberala iz PV.

Radovan

Sramno da sramnije ne može biti. Ovo je udar na slobodu misli, udar na intelektualce i patriote domovine. Puna podrška akademiku Sretenu i borcima za pravo, čast i slobodu Crne Gore.

Zoranmne

PRAVI REVOLUCIONARI SU UVIJEK OVAKO PROLAZILI . ZATO HEROJI OSTAJU HEROJI. DA JE VJEČNA CRNA GORA