22 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vraneš odbio učešće na sajmu jer ne priznaje Kosovo

Politika

Comments 2

Vraneš odbio učešće na sajmu jer ne priznaje Kosovo

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštine Pljevalja Dario Vraneš je, zbog ličnih ubjeđenja, uskratio svoj grad promocije na Međunarodnom sajmu turizma i sporta u Prištini koji se već 20 godina organizuje pod sertifikatom najviše svjetske organizacije UFI (Globalno udruženje izložbene industrije) u Parizu.

Vranešu je prije dva dana upućena pozivnica za učešće na događaju koji će biti organizovan 16. i 17. aprila na Kosovu, a čiji je cilj promocija Balkana kao jedinstvene destinacije.

Predsjedniku Opštine je zasmetalo što je organizaciju sajma podržala Vlada te zemlje, zbog čega je odgovorio krajnje neprimjereno i neprijateljski, uz prepoznatljiv poklič koji izražava namjeru Srba, koji ne priznaju državu Kosovo, da grad Prizren vrate pod srpsku kontrolu.

- Tkz. država Kosovo ne postoji, već srpska pokrajina Kosovo i Metohija. Dogodine u Prizrenu. Predsjednik Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš - navedeno je u odgovoru koji je objavljen na društvenim mrežama.

Vraneš je za Pobjedu potvrdio autentičnost mejla koji je uputio organizatorima ovogodišnjeg sajma čiji je fokus promocija lokalnog i regionalnog turizma, prirodnih ljepota, kulturnih dobara i neotkrivenog blaga kao turističkih atrakcija Kosova i regiona.

Tako Opština Pljevlja neće biti dio zajedničkog štanda na kome je mogla hiljadama posjetilaca da predstavi turističke potencijale, ali doprinese njegovanju kolektivnog duha za istraživanjem i uvažavanjem bogatstava regiona.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR