16 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić na pitanje o Srebrenici nije direktno odgovorio: Kosponzorisaćemo infrastrukturu u Crnoj Gori

Politika

Comments 20

Spajić na pitanje o Srebrenici nije direktno odgovorio: Kosponzorisaćemo infrastrukturu u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Danas ili sjutra kreće prekvalifikacioni tender za dionicu Mataševo - Andrijevica i trajaće dva mjeseca, saopštio je premijer Milojko Spajić na press konferenciji.

"Nadamo se da ćemo dobiti maksimalan broj ponuđača koji su zainteresovani za izgradnju dionicu

U međuvremenu, ne stojimo već smo krenuli u realizaciju projekta, već smo krenuli u eksproprijaciju tako da će to ići paralelno sa svim ovim procesom. Kada krenemo sa izvođenjem radova da nemamo nikakvih problema sa eksproprijacijom", kazao je Spajić.

Autoput i instrastruktura su preduslov za rješavanje problema na sjeveru kao što je iseljavanje, dodaje premijer.

U odnosu na prethodne projekcije, mi ćemo krenuti sa izvođenje krajem ove ili početkom sljedeće, najavljuje Spajić i napominje da je to godinu ranije nego što je planirano.

Upitan, u kojoj mjeri će biti korigovani doprinosi za penzije, Spajić poručuje da građani uopšte ne treba da strahuju za svoje penzije. One će, kaže, biti isplaćivane redovno bez ikakvih problema.

Korigovanje doprinosa nema nikakvog efekta za građane, tvrdi premijer.

Premijer, upitan da prokomentariše izjavu Mila Đukanovića, kaže da su najbolje osvete rezultati u infrastrukturi. 

"Želim da se svi osvetimo lošem vođenju države u prošlosti na način tako što ćemo mnogo bolje da vodimo državu i tako što ćemo infrastrukturu da dignemo nivo nezamisliv da je to moguće u Crnoj Gori. To je po meni najbolja osveta", kazao je Spajić.

Đukanović, podsjetimo, u izjavi Anteni M je rekao da živimo u jako zatrovanoj atmosferi. "Atmosferi koja govori da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti! Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta. Treba da se prisjetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina", istakao je Đukanović.

Upitan, da li će Vlada biti jedan od sponzora Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Spajić je rekao da ćemo kosponzorisati infrastrukturu u Crnoj Gori.

"Razumijem pitanja ove vrste, ne želim da odgovoram na ova pitanja danas jer današnja tema bitna za Crnu Goru", dodaje Spajić.

Nije želio ni da komentariše prisustvo Andrije Mandića i Milana Kneževića vojnoj vježbi Vojske Srbije.

Želi da, kako kaže, fokus javnosti okrene na projekte kakav je ovaj koji je danas predstavio.

Komentari (20)

POŠALJI KOMENTAR

Doclea

@cefalo .Božji grijeh je kada roditelji gledaju tako bistro dijete.Ajde molim te pisi jos malo o izgradnji silosa za skladištenje srbijanskih šljiva.

cefalo

@Doclea Ihaaaa, ovaj Doclea je maznuo nik pa lupa li ga, lupa... Greote...

cefalo

"... infrastrukturu da digne na nivo nezamisliv da je to moguće u Crnoj Gori...", kazao je Spajić." A evo, zacenuh se od smijeha...zar je moguće da raspikuća i relativizator priča o infrastrukturi na "nezamislivom" nivou? Da neće da podigne silos za srbijanske šljive?